вівторок, 06 жовтня 2009 18:16

"Без реалізації більшості перемог не буде"

  Михайло Захаров каже, що дозвіл на роботу зі збірною України йому дав президент Білорусі Олександр Лукашенко
Михайло Захаров каже, що дозвіл на роботу зі збірною України йому дав президент Білорусі Олександр Лукашенко

У хокейної збірної України — новий головний тренер. Цю посаду обійматиме 47-річний білорус Михайло Захаров. Водночас він тренуватиме мінську "Юність".

У квітні було звільнено Олександра Сеуканда — під його керівництвом наша команда не змогла повернутися до групи "А" чемпіонату світу. Серед конкурентів Захарова були українець Олександр Куликов, росіянин Володимир Плющев, канадець Майк Крушельницький.

Затвердження кандидатури Захарова дивує з кількох причин. По-перше, керівництво Федерації хокею України було проти суміщення посад. По-друге, Захаров не може похвалитися успіхами як тренер збірної — 2005-го року очолювана ним команда Білорусі не змогла пробитися на Олімпійські ігри. У вирішальному матчі в Ризі білоруси вели в рахунку 4:2 за 2 хв. до фінальної сирени, але пропустили три шайби й поступилися Латвії правом поїхати на фінальний турнір.

"Юність" Захарова грає в силовий хокей, гравці нав"язують боротьбу на кожному метрі майданчика. Сам Захаров стажувався у Північній Америці й багато уваги приділяє створенню спецбригад, які б відточували гру в нерівних складах.

Кореспонденту "ГПУ" вдалося поговорити з новим тренером збірної України.

— Не бачу проблеми в суміщенні посад, — каже Захаров. — Той же В"ячеслав Биков працював у московському ЦСКА і збірній Росії та двічі поспіль ставав чемпіоном світу.

Але зараз Биков очолює "Салават Юлаєв". Половина хокеїстів цієї команди — кандидати до російської збірної.

— Не думаю, що росіяни комплектуватимуться на основі "Салавата". Робитимуть ставку на тих, хто грає у північноамериканській хокейній лізі. Із "Салавата" там будуть кілька людей. Як і в мене — з "Юності" до збірної візьму Олега Тимченка та Олександра Матерухіна.

Хто стане вашими помічниками?

— Поки що з їхніми кандидатурами я не визначився.

19–25 квітня в голландському Тілбурзі збірна України виступатиме у групі "В" чемпіонату світу. Щоб здобути єдину путівку до дивізіону "А", команді Захарова треба буде обійти Австрію, Голландію, Литву, Японію та Сербію. Від результатів цього турніру залежатиме подальша доля Михайла Захарова у збірній України.

— Кандидатів до української команди — 47, — уточнює тренер. — Хочу перший збір почати з молодими, глянути, на що вони здатні. У квітні Україна програла боротьбу за путівку до групи "А" Італії — 0:2. Дивився той матч на відео. Команда Сеуканда діяла непогано, але явно була неправильна розстановка гравців у більшості. І коли грали 5 на 4, і 5 на 3. Над цим треба працювати. Забивати за таких умов необхідно, без реалізації більшості на перемоги годі розраховувати.

"Сокіл" можуть зняти з чемпіонату Білорусі

Керівництво Федерації хокею Білорусі може викреслити київський "Сокіл" зі списку учасників відкритого чемпіонату цієї країни. Український клуб не може забезпечити тренування гостей у себе на майданчику напередодні матчу.

Іншою, "м"якшою" формою покарання можуть стати фінансові санкції до "Сокола".

Київський клуб через відсутність у столиці льодової арени змушений орендувати майданчик у торговельно-розважальному центрі "Термінал" у Броварах.

Після 13 матчів у вищій лізі чемпіонату Білорусі "Сокіл" посідає друге місце, відстаючи від мінської "Юності" на три очки й маючи на гру більше.

Зараз ви читаєте новину «"Без реалізації більшості перемог не буде"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі