вівторок, 16 січня 2007 17:11

Берті Фогтс очолив збірну Нігерії

Німець Берті Фогтс, 60 років, став новим головним тренером збірної Нігерії. Він замінив на цій посаді колишнього гравця московського "Торпедо" Аугустіна Егуавона. Той працював із командою впродовж двох років і не зміг вивести її до фінальної частини Кубка світу.

Сам Фогтс останнім часом також не досягав успіхів. У 2002-му німець очолив збірну Шотландії, але не зміг потрапити з нею ані на чемпіонат Європи-2004, ані на останній Кубок світу. В жовтні 2005-го керівництво шотландської Федерації відправило Фогтса у відставку.

Збірну Німеччини Берті очолював вісім років. Він прийняв її від Франца Беккенбауера у ранзі чемпіона світу-1990 і зробив чемпіоном Європи-1996. У 1998-му після програшу в чвертьфіналі Кубка світу хорватам Фогтс звільнив місце для Еріха Ріббека.

Як гравець Фогтс став чемпіоном світу-1974. У фінальному матчі турніру чіпкий захисник збірної Німеччини практично не дав розвернутися на полі найкращому футболістові світу голландцеві Йохану Кройффу.

Зараз ви читаєте новину «Берті Фогтс очолив збірну Нігерії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі