пʼятниця, 07 липня 2017 07:20

Ярмоленко має піти з "Динамо" цього літа

Автор: REUTERS
  Андрій Ярмоленко — нинішній капітан київського ”Динамо”. Кілька років тому міг перейти до англійського ”Сток Сіті”, ним цікавився також ”Евертон”
Андрій Ярмоленко — нинішній капітан київського ”Динамо”. Кілька років тому міг перейти до англійського ”Сток Сіті”, ним цікавився також ”Евертон”

Футболісту київського "Динамо" Андрієві Ярмоленку в жовтні виповниться 28 років. Позаторік він уклав нову п'ятирічну угоду з клубом, не приховуючи свого бажання залишити команду. Цього літа з'явилися чутки, що українським гравцем цікавляться німецька "Баварія" та італійська "Рома".

— Ярмоленко повинен точно піти цього літа, — вважає журналіст Сергій Бабарика, 38 років. — Рівень чемпіонату України впав настільки, що далі тягти Андрієві нікуди. Інакше регресуватиме, як і наш турнір.

Кілька років тому гравця не відпускав президент "Динамо" Ігор Суркіс. Зараз клуб має фінансові проблеми. Чи може це посприяти переходу?

— З одного боку, так. З іншого — чув, що за Ярмоленка просять 15–17 мільйонів євро. У нинішніх умовах, коли Андрій не показав себе ані на Євро-2016, ані в Лізі чемпіонів, ані у відборі до Кубка світу-2018 — це забагато. Раніше англійські клуби типу "Евертона" чи "Лестера" готові були заплатити 20 і навіть 25 мільйонів євро. Тоді в Києві вважали, що рівень цих команд занизький для Ярмоленка. Тепер ситуація кардинально змінилася. Нинішній Андрій їм не потрібен. Тому сумніваюся, що знайдуться клуби, які погодяться викласти суму, що влаштує Суркіса.

Чи може Ярмоленко заграти в "Ромі"?

— 50 на 50. Андрій грає на позиції правого атакувального півзахисника. "Рома" продала єгиптянина Мохамеда Салаха до англійського "Ліверпуля" за 42 мільйони євро. Треба заміна. Ярмоленко за позицією підходить. За манерою гри — не зовсім. Все-таки Салах індивідуально сильніший гравець, міг вирішити епізод самостійно. За Андрієм у матчах найвищого рівня такого не помітно. Зате Ярмоленко достатньо грамотний тактично, працелюбний і готовий вчитися. У цьому плані він сильніший за Коноплянку, якого два роки тому привів до іспанської "Севільї" спортивний директор Рамон Мончі. Зараз фахівець працює в "Ромі". Думаю, може ­зробити ставку на Андрія.

Інша річ, що в Ярмоленка може зразу "не піти". Тут важливо, щоб йому дали право на помилку, не чекали, що українець одразу заграє, як Шевченко в "Мілані". Власне, колишній тренер "Динамо" Газзаєв також довго чекав, поки Андрій розкриє потенціал. Уперто ставив його до складу — і терпіння тренера виправдалося.

Щоб уникнути невдач на початку, можливо, Ярмоленку слід було б перейти не до такого топ-клубу, як "Рома", а до середняка. Типу "Торино" чи "Сампдорії". Там гратиме точно. Однак ці команди навряд чи заплатять потрібну суму. Англійські могли б. Але, повторюсь, їм Ярмоленко вже не потрібен.

А "Баварії"?

— Там він точно сидітиме на гарному контракті й на лаві запасних. Це має бути вибір гравця.

Ви — уболівальник київського "Динамо". Усвідомлюєте, що команда стане слабшою у випадку відходу Ярмоленка?

— Так. Але принципової різниці немає. У чемпіонаті України фаворитом все одно залишиться "Шахтар". У Лізі чемпіонів Андрій теж погоди не зробить.

3 000 000 євро на рік вимагає від "Роми" Андрій Ярмоленко. Це 88,5 млн грн. Кажуть, що у "Динамо" його зарплата становить від 4,5 до 5 млн євро. Це 134-149 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Ярмоленко має піти з "Динамо" цього літа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі