вівторок, 20 червня 2017 05:15

Американець Ворд нокаутував росіянина Ковальова у восьмому раунді

Автор: www.wordyou.ru
  Американець Андре Ворд (ліворуч) здобув 32 перемоги у 32 поєдинках. У ніч на неділю він нокаутував росіянина Сергія Ковальова
Американець Андре Ворд (ліворуч) здобув 32 перемоги у 32 поєдинках. У ніч на неділю він нокаутував росіянина Сергія Ковальова

У ніч на неділю 18 червня відбувся бій-реванш двох найкращих боксерів сучасності — американця Андре Ворда, 33 роки, та 34-річного росіянина Сергія Ковальова. Змагалися в готельно-розважальному комплексі "Ман­далай-Бей" у Лас-Вегасі, США. Перший поєдинок пройшов сім місяців тому й закінчився перемогою Ворда.

Американець до бою мав 31 перемогу в 31 поєдинку, 15 нокаутів. Росіянин — 30 перемог, 26 нокаутів, по одній ­поразці і нічиїй.

Рефері Тоні Вікс із США у восьмому раунді зафіксував перемогу свого співвітчизника технічним нокаутом. Ворд відстояв титули чемпіона світу за трьома основними версіями в напівважкій вазі.

Початок поєдинку був за Ковальовим, він проявляв більшу активність. З четвертого-п'ятого раунду росіянин став підсідати функціонально, уповільнився. Ворд змушував суперника часто промахуватися, виснажував його роботою в клінчах, багато пробивав по корпусу. Американець грамотно в'язав Ковальова, діяв максимально уважно, проводив чіткі контратаки. Загалом боксував різноманітно й винахідливо, нав'язавши росіянинові свій ритм.

У восьмому раунді Ворд активізувався й завершив поєдинок. Спершу похитнув суперника потужним правим прямим через руку в голову. Почав добивати, завдаючи багато ударів у голову та по корпусу. Ковальов практично не захищався, не мав сил підняти руки. Арбітр після чергової атаки американця зупинив бій. Останні декілька ударів Ворд завдав нижче пояса. Суддя цього не помітив.

— Я подивився повтори і визнаю, що помилився — пропустив удари нижче пояса з боку Ворда, — сказав потім Тоні Вікс. — Зупинив бій через те, що Ковальов не захищався. Якби бачив, що удари були нижче пояса, я б не зупинив його.

Після семи раундів на картках двох суддів Ворд лідирував — 67:66. Третій бачив перевагу Ковальова — 68:65.

Поєдинок між двома суперниками мав також особистий характер. Боксери не скупилися на жорсткі "компліменти" та обіцянки на адресу один одного. Особливо нагнітав ситуацію Ковальов. Настільки, що "роз'їв" себе зсередини ще до бою. Психологія — один із ключових факторів його поразки. Інші причини — не врахував помилки з першої зустрічі, погано підготувався функціонально та тактично, мав обмежений технічний арсенал. Ворд підтвердив статус найкращого боксера світу незалежно від вагової категорії.

Мейвезер зустрінеться з Макгрегором

Минулого тижня офіційно оголосили про поєдинок між 12-разовим чемпіоном світу з профі-боксу американцем 40-річним Флойдом Мейвезером-молодшим та чемпіоном зі змішаних єдиноборств у двох вагових категоріях Конором Макгрегором, 28 років, з Ірландії. Матч відбудеться за боксерськими правилами. Пройде 26 серпня цього року в Лас-Вегасі, США.

Очікують, що дохід учасників та організаторів бою перевищить $636 млн — 16,5 млрд грн. Кожен із бійців може заробити не менше $100 млн — 2,6 млрд грн.

Для Макгрегора це буде дебют у боксі. Мейвезер не брав участі в боях із вересня 2015 року. На професіональному ринзі має 49 перемог у 49 поєдинках.

Зараз ви читаєте новину «Американець Ворд нокаутував росіянина Ковальова у восьмому раунді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі