вівторок, 09 квітня 2013 06:30

Олександр Головко обіграв Німеччину

Автор: фото з сайта www.dynamo.kiev.ua
 

Юнацька збірна України — 17-річні гравці — зіграє у фінальній частині чемпіонату Європи. У кваліфікаційному раунді підопічні Олександра Головка обіграли команду Німеччини — 1:0.

Цінність виграшу збільшується з огляду на три речі. Кваліфікаційний турнір відбувався в німецькому місті Карлсруе — це перше. Друге: у вирішальному поєдинку нам потрібна була лише перемога над господарями — нічия влаштовувала німців. Третє: три очка команда Головка здобула, граючи в меншості з 30-ї хвилини гри. За останні чотири сезони німці двічі виграли континентальне "золото" серед 17-річних, а також здобули третє місце на чемпіонаті світу. Головко обіграв Штеффена Фройнда, який заради збірної залишив англійський "Тоттенхем", де був асистентом головного тренера Андре Віллаш-Боаша.

41-річний Олександр Головко грав за сімферопольську "Таврію" та київське "Динамо" на позиції центрального захисника. 14 років тому був на оглядинах в англійському "Ліверпулі", але керівництво клубу віддало перевагу камерунцеві Рігоберу Сонгу.

Нині Головко аналізує матчі київського "Динамо" на одному з інтернет-порталів. Зважені оцінки, глибокий аналіз ігрових ситуацій свідчать про перспективність тренера. Уміння формулювати думки — зі школи: Олександр Борисович закінчив її зі срібною медаллю.

Сім років тому Головко став допомагати Юрієві Калитвинцеву у збірній 17-річних. Вона виступала у фінальній частині Євро-2007, але особливого успіху там не здобула. Потім Головко самостійно працював з командами, гравцями яких були хлопці 1992 року народження: подолати кваліфікаційний турнір команді не вдалося.

— Бачив ту юнацьку команду на турнірі в Санкт-Петербурзі 2010-го, — каже російський журналіст Олексій Павлюченко, 40 років. — Українці добре тримали м'яч, намагалися грати вперед, більшість передач йшли в атаку. Програли у фіналі Росії через гіршу фізичну готовність.

Три зірки збірної

1. Андрій Борячук, нападаючий

Клуб: "Шахтар"

Народився 23 квітня 1996 року.

Автор переможного голу Німеччині: забив на 77-й хвилині головою після розіграшу кутового.

За манерою гри нагадує Сергія Реброва.

2. Бека Вачиберадзе, півзахисник

Клуб: "Шахтар"

Народився 5 березня 1996 року.

Центральний півзахисник,технічний, любить повозитися з м'ячем.

За манерою гри нагадує Олександра Алієва.

3. Віктор Циганков, нападаючий

Клуб: "Динамо".

Універсал, здатний зіграти і центрального, і флангового форварда.

Фінальний турнір

5-17 травня, Словаччина

Група А

Словаччина, Австрія, Швейцарія,

Швеція

Група B

Україна, Росія (матч проти них — 5 травня), Італія (8 травня), Хорватія (11 травня)

Півфінали — 14 травня

1A — 2В

1В — 2A

Фінал — 17 травня

Зараз ви читаєте новину «Олександр Головко обіграв Німеччину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі