вівторок, 12 грудня 2017 07:35

"Якби "Динамо" не вийшло з групи, команду треба було розпускати"

Минулого тижня закінчилися матчі групового турніру футбольних єврокубків. Донецький "Шахтар" зіграє у 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. Київське "Динамо" — 1/16 фіналу Ліги Європи. Луганська "Зоря" не змогла пробитися до раунду стикових матчів.

— За "Шахтар" можна лише порадіти. Донеччани вийшли з такої групи, з якої би вихід вважали за честь і більш титуловані клуби (обійшли італійський "Наполі" — одну з найсильніших команд серії "А". — ГПУ), — каже колишній футболіст "Шахтаря" 61-річний Віктор Грачов. — Якби "Шахтар" здобув дев'ять балів, то можна було казати що пофартило. У донеччан 12 залікових пунктів. Скептикам варто помовчати. Я вже говорив, що "Манчестер Сіті" демонструє найкращий футбол у Європі. "Наполі" входить до трійки найкращих команд в Італії. Думаю, вирішальною стала стартова гра, коли підопічні тренера Паулу Фонсеки обіграли італійців. Ті приїхали дещо самовпевненими. А коли рахунок став 2:0 на користь "Шахтаря", рятуватися було пізно. Підопічні Фонсеки погано провели лише два тайми — другі половини матчів у Манчестері та Неаполі. Решту часу команда демонструвала зібраність на полі. Фонсека довів, що минулорічні єврокубкові невдачі гірників були випадковістю. Ми на рівних боролися з грандами європейського футболу й виграли обидві гри в чемпіона Голландії.

Що скажете за київське "Динамо"?

— Якби кияни не вийшли із такої групи, команду треба було розпускати. Клубні симпатії й антипатії тут ні до чого. Жоден із суперників "Динамо" не представляв провідний європейський чемпіонат. Кияни повинні були перемагати їх у будь-якому стані. Що вони і зробили.

Щодо "Зорі", то тут ситуація інакша. Луганців розхолодив виграш двох матчів поспіль — в "Атлетика" на виїзді й "Герти" вдома. Гравці розслабилися. І в трьох матчах, що залишилися, не змогли взяти бодай очка. Хлопці помилилися стратегічно. Треба було всі зусилля зосередити на "Естерсунді" зі Швеції. А потім намагатися зачепитися за залікові бали в матчах з іспанцями й німцями. Натомість шведам "Зоря" програла два матчі. Оптимісти кажуть, що досвіду набралися. Який досвід, адже футбольне життя ось прямо зараз і проходить. Треба було хапати від нього все. Натомість підопічні Вернидуба відкладали завдання до останньої зустрічі. А коли програли і її, то виявилося, що досвід буває сумний.

Футбол. Чемпіонат України 2017/18. Прем'єр-ліга

Результати ­матчів ­дев'ятнадцятого туру

"Зоря", Луганськ — "Шахтар", Донецьк — 2:1; "Олександрія", Кіровоградщина — "Динамо", Київ — 0:0; "Верес", Рівне — "Карпати", Львів — 2:2; "Маріуполь", Донеччина — "Сталь", Кам'янське, Дніпропетровщина — 4:2; "Чорноморець", Одеса — "Зірка", Кропивницький — 3:3; "Олімпік", Донецьк — "Ворскла", Полтава — 1:4

Становище команд

І О

1. Шахтар 19  42

2. Динамо 18  39

3. Ворскла 19  31

4. Зоря 19  27

5. Верес 19  26

6. Олімпік 18  25

7. Маріуполь 18  23

8. Олександрія 19  19

9. Зірка 19  18

10. Чорноморець 19  17

11. Карпати 18  15

12. Сталь 19  12

Турнір продовжиться 17 лютого 2018 року

Ліга чемпіонів 2017/18. 1/8 фіналу

"Шахтар", Донецьк, Україна — "Рома", Рим, Італія

Перші матчі — 13/14 та 20/21 лютого, "Шахтар" гратиме в Харкові

Повторні матчі — 6/7 та 13/14 березня, "Шахтар" гратиме в Римі

Ліга Європи 2017/18. 1/16 фіналу

АЕК, Афіни, Греція — "Динамо", Київ, Україна

Перший матч — 15 лютого, Афіни

Повторний матч — 22 лютого, Київ

Зараз ви читаєте новину «"Якби "Динамо" не вийшло з групи, команду треба було розпускати"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі