середа, 17 жовтня 2018 05:10

18-річна одеситка виграла тенісний турнір у Гонконзі

Автор: www.twitter.com/WTA
  18-річна Даяна Ястремська після перемоги у Гонконзі стала 66‑ю ракеткою світу
18-річна Даяна Ястремська після перемоги у Гонконзі стала 66‑ю ракеткою світу

Українка Даяна Ястремська 14 жовтня виграла тенісний турнір у Гонконзі з призовим фондом $750 тис. — 20,9 млн грн. У фінальному матчі одеситка обіграла Ван Цян з Китаю — 6:2, 6:1. Цян раніше перемогла найкращу нашу тенісистку Еліну Світоліну.

Ястремська стала наймолодшою з українок, яка вигравала тенісні змагання серед дорослих. На момент перемоги, 14 жовтня, їй було 18 років і 4 місяці. Світоліна вперше тріумфувала у 18 років та 10 місяців.

— Даяна — специфічний гравець. Має видатну енергетику, запал, — каже тенісний експерт Всеволод Кевлич, 49 років. — Тому Ястремській легко грати так, як вона хоче. Любить вести гру, атакувати, а не підлаштовуватися під суперника.

Терплячість невластива Ястремській. Світоліна, наприклад, може терпіти, а от Даяна — ні. Вона ментально сильна, вірить у себе. Якщо Ястремська у формі, нічого не заважає — може обіграти будь-кого. А для жіночого тенісу це рідкісне явище.

Перемога над китаянкою показова. Ван Цян у півфіналі "вибила" іспанку Гарбіньє Мугурусу, якій усі програвали. Вона виграла п'ять матчів поспіль, але Даяні вдалося її зупинити.

Ястремська за стилем гри нагадує росіянку Марію Шарапову. Так само покладається на власну силу, вкладається в кожен м'яч, віддає себе на корті повністю.

Слабкі сторони тенісистки — у вирішальні моменти дуже нервує. У грі з Ван Цян припустилася на матчболі двох подвійних помилок. Рахунок — 6:2, 5:1, жодної загрози немає. Однак думка про близькість першої перемоги на турнірі такого рангу заважала зосередитися.

Це питання досвіду. У 18 років із таким складно впоратися. Даяна подорослішає, краще реагуватиме на незначні проблеми. Вона хоче грати ідеально, треба стати врівноваженішою.

Після перемоги в Гонконзі Ястремська посідає 66-те місце в рейтингу. Раніше була 102-ю. Еліна Світоліна втратила позицію — була п'ятою, зараз шоста. Леся Цуренко — на 26-й сходинці.

Зараз ви читаєте новину «18-річна одеситка виграла тенісний турнір у Гонконзі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі