середа, 18 травня 2022 20:56

Збірна України у спарингу не змогла обіграти четвертий клуб Хорватії

Збірна України у спарингу не змогла обіграти четвертий клуб Хорватії
Національна збірна України з футболу та хорватська "Рієка" розійшлися миром. Фото: УАФ

У середу, 18 травня, національна збірна України провела другий товариський матч за два дні. Після перемоги над "Емполі" наша команда швидко перебралася в Хорватію та зіграла з місцевою "Рієкою".

На поєдинок завітав колишній футболіст "Шахтаря" Даріо Срна, котрий виступив перед стартовим свистком зі вступним словом. Гімн України цього разу наживо виконала співачка Світлана Тарабарова.

Олександр Петраков повністю змінив стартовий склад, порівняно з учорашнім поєдинком в Італії. Також наставник ризикнув випустити одразу двох форвардів - Артема Довбика та Данила Сікана. Тренер хоче якнайкраще оцінити ігрові кондиції своїх підопічних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збірна України в товариському матчі перемогла італійський клуб "Емполі"

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от УКРАЇНСЬКА АСОЦІАЦІЯ ФУТБОЛУ (@uafukraine)

"Синьо-жовті" знову не надто активно діяли на старті матчу. Було кілька неточних ударів у виконанні наших футболістів. Першим у площину воріт на 18-й хвилині влучив Віталій Буяльський - воротар спокійно забрав несильний удар.

А на 24-й хвилині наша збірна відкрила рахунок. Віталій Буяльський віддав із флангу до центру штрафного майданчика, куди набіг Денис Гармаш і потужно в один дотик пробив у верхній кут воріт - 1:0. Ось так гол організували гравці, на котрих, за повідомленнями ЗМІ, Петраков не розраховуватиме в поєдинку із Шотландією.

"Рієка" загрожувала володінням Георгія Бущана двічі. Спочатку українці грубо помилилися біля власного штрафного майданчика, а дещо пізніше пропустили швидку контратаку. Обидві рази гравці хорватської команди пробили повз ворота.

З третьої спроби хорвати все ж забили. Провалився центр захисту, внаслідок чого футболіст "Рієки" пробив - стійка врятувала українців. Проте м'яч підібрали господарі, один із них прострілив на лінію воротарського майданчика на Йосипа Дрмича, який і зрівняв рахунок - 1:1.

Україна мала можливість знову вийти вперед ще до перерви. Після перехоплення м'яча Довбик вибіг на ворота, хитнув захисника, проте пробив над воротами.

На початку другого тайму "синьо-жовті" вдруге відправили м'яч у сітку воріт господарів. Олександр Зубков пробив після передачі Артема Бєсєдіна, який вийшов після перерви. На жаль, нападник перед тим забіг в офсайд, що і показав боковий арбітр. Взяття воріт не зафіксували.

Українці володіли ініціативою, однак створити щось по-справжньому небезпечне не вдавалося. "Рієка" розраховувала хіба що на швидкі контратаки або помилки наших футболістів. Один із неточних пасів Тараса Качараби якраз і змусив попрацювати Дмитра Різника. Голкіпер забрав дальній удар Дрмича.

З плином часу хорватам вдалося відвести гру подалі від власних воріт. Небезпечних моментів було обмаль. Якщо до ударів і доходила справа, то вони були неточні. Після виходу Михайла Мудрика стало трохи цікавіше. Одного разу він прорвався повз кількох суперників і завдав удару - голкіпер дотягнувся рукою.

Наприкінці матчу далися взнаки неоптимальні фізичні кондиції українців. В одній зі своїх атак "Рієка" могла вирвати перемогу. Нашу команду врятувала стійка воріт. Фінальний свисток зафіксував нічию 1:1.

Наша збірна готується до стикового матчу відбору ЧС-2022 із Шотландією, що відбудеться 1 червня.

Попереду в команди ще дві товариські зустрічі. Суперників поки що не називають.

Зараз ви читаєте новину «Збірна України у спарингу не змогла обіграти четвертий клуб Хорватії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі