субота, 04 лютого 2017 21:00

Все, що трапилося з Романом Зозулею на цьому тижні

Все, що трапилося з Романом Зозулею на цьому тижні
Роман Зозуля. Фото: isport.ua

Форвард збірної України Роман Зозуля опинився в Іспанії в центрі скандалу. Гравець на правах аренди перейшов з "Бетіса", де виступав з липня 2016 року до мадридського "Райо Вальєкано", клубу другого дивізіону. До переходу підштовхнуло положення в "Бетісі": Роман зіграв там лише 6 матчів, не забивши жодного м'яча. У статусі гравця "Райо" не пробув жодного дня через протести фанатів. Змушений був повернутися до "Бетіса".

Причини конфлікту

Зозуля завжди читко висловлював свою позицію щодо подій на Донбасі. Також постійно допомагав українським військовим. Як на передовій, так і в тилу. Організував фонд "Народна армія". Але іншу точки зору мають ультрас "Райо Вальєкано", вони звинуватили футболіста в нацизмі і тиснули на керівництво клубу з метою зірвати трансфер. Можливо, зачепилися за селфі гравця на фоні "рози" із зображенням Степана Бандери. Адже самі фани клубу завжди сповідували ліві ідеї. "Вальєкас - не місце для нацистів" – такий банер вивісили вони на тренуванні. Протести були влаштовані також біля офісу "Райо".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зозуля продає медалі заради допомоги дітям учасників АТО

Реакція

Сам Роман заявив, що допомагає українській армії, а причиною конфлікту став журналіст, який не до кінця володіє інформацію про діяльність гравця і ситуацію в Україні.

"Ми чули новини, що у нього проблеми з радикальними групами, ми переговорили з "Райо" і дійшли згоди, що для користі гравця, який є нашим активом, краще повернутися в Севілью", - прокоментував ситуацію спортивний директор "Бетіса" Мігель Торречілья.

"Ситуація просто кричуща: іспанські прихильники російських терористів ламають кар'єру українському футболісту. Це абсурд! Наше завдання - допомогти Зозулі, щоб він не пропустив цей сезон і не втрачав форми", - відреагував на подію президент ФФУ Андрій Павелко.

Підтримку Зозулі висловив головний тренер збірної України Андрій Шевченко.

"Звинувачення на адресу Романа носять провокаційний характер, ми все стоїмо на захисті інтересів України. Рома виявився заручником політичних інтриг, і це неприпустимо з огляду на міжнародні футбольні норми. Партнери та тренерський штаб команди висловлюють повну підтримку Роману Зозулі. Ми вимагаємо від компетентних органів дати належну правову оцінку ситуації. Сподіваємося, що Роман успішно продовжить свою кар'єру в клубі і збірній України", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зозулі час стати політиком

Соцмережі

В соцмережі twitter розпочато флешмоб на підтримку Романа Зозулі. Кожен бажаючий приєднаєтися до ініціативи повинен зробити репост картинки на своїй сторінці з хештегом #ProudOfZozulya. Українського форварда вже підтримав Андрій Шевченко і футболісти "Бетіса".

Одразу після інциденту аккаунт гравця без пояснення причин заблокував Facebook. За деякий час сторінку було розблоковано.

Що далі

"Райо Вальєкано" запропонував Зозулі повернутися до клубу. При цьому гарантував йому і його сім'ї безбеку. Проти фанатів, які виступили зі звинуваченням на адресу спортсмена, відкриють кримінальні справи за примус гравця залишити клуб.

Роман має час до понеділка, щоб прийняти остаточне рішення. Якщо не захоче повернутися до "Райо", то залишок сезону проведе без футболу: гравець перевищив ліміт трансферів, протягом сезону був заявлений за три клуби - "Дніпро", "Бетіс" і "Райо Вальєкано".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зозуля не боїться фанатів, але хвилюється про безпеку своєї сім'ї

Зараз ви читаєте новину «Все, що трапилося з Романом Зозулею на цьому тижні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі