середа, 24 січня 2024 09:17

Українська тенісистка вперше в історії пройшла до півфіналу Australian Open

Українська тенісистка вперше в історії пройшла до півфіналу Australian Open
Українка Даяна Ястремська пройшла до півфіналу Australian Open. Фото: gettyimages.com

Українська тенісистка Даяна Ястремська пройшла до півфіналу турніру Australian Open-2024.

Вона здолала чеську спортсменку 19-річну Лінду Носкову. Про це повідомляє "Суспільне. Спорт"

Це був перший поєдинок Ястремської з Носковою. Перед цим чешка змагалася з іншою українкою, Еліною Світоліною, яка за рахунку 0:3 відмовилася від продовження гри через ушкодження спини.

Ястремська здолала Носкову за підсумками двох сетів. На початку першого тенісистки обмінялися брейками, а ключовим моментом став восьмий гейм: українка зробила ще один брейк, після чого у наступному виграла партію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Світоліна та Ястремська слідом за Костюк вийшли в 1/8 фіналу Australian Open

У першому сеті Ястремська продовжила "агресивну" гру, яку демонструвала у попередніх матчах. Вона зробила 11 віннерів проти чотирьох у Носкової та частіше припускалася невимушених помилок (12-9).

Долю другого сету визначив лише один брейк, який також зробила Ястремська за рахунку 3:3. У подальшому Даяні вдалося захистити гейми на власній подачі та перемогти з рахунком 6:4.

Загалом матч Носкова - Ястремська тривав 1:20 години. Українка закінчила його з показниками у 19 віннерів та 23 невимушені помилки. У чешки лише шість віннерів та 21 невимушена помилка.

Наступною суперницею Ястремської стане переможниця протистояння нейтральної тенісистки Анни Калінскої та китаянки Цінь Вень Чжен.

Півфінальний матч за участі Ястремської відбудеться у четвер, 25 січня, не раніше 10:30 за київським часом.

Таким чином Ястремська стала першою українкою в історії, яка дійшла до півфіналу Australian Open. Досі авторкою найкращого результату була Еліна Світоліна, яка виходила до чвертьфіналу турніру у 2018 та 2019 роках.

Нині у лайврейтингу WTA Ястремська піднялася на 29-те місце та стала третьою ракеткою України.

Українка Марта Костюк перемогла "нейтральну" росіянку Марію Тимофеєву й упевнено пробилася до чвертьфіналу відкритого чемпіонату Австралії з тенісу.

Українська тенісистка розгромила росіянку у четвертому колі - 6:2, 6:1. Спортсменки провели на корті 1 годину 15 хвилин.

Зараз ви читаєте новину «Українська тенісистка вперше в історії пройшла до півфіналу Australian Open». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі