пʼятниця, 09 березня 2012 12:08

Українки завоювали два золота і два срібла ЧЄ зі спортивної боротьби

Українки завоювали два золота і  два срібла ЧЄ зі спортивної боротьби

В ніч з 8 на 9 березня в Белграді (Сербія) завершився третій день чемпіонату Європи зі спортивної боротьби. Розіграно чотири комплекти нагород - два у майстрів вільного стилю і два в жіночій боротьбі.

Українка Наталя Синишин завоювала золото у ваговій категорії до 55 кг, вигравши фінальну битву зі шведкою Софією Матссон (0:3, 3:0, 3:2).

Алла Черкасова (до 67 кг) стала срібним призером, поступившись у фіналі бронзовому призеру чемпіонату світу-2010, шведській спортсменці Анні Йоханссон (0:3, 4:1, 0:1).

Чоловіки залишилися без нагород. У ваговій категорії до 74 кг українець Олег Білоцерківський в півфіналі програв дворазовому чемпіону Європи, росіянину Денису Царгушу 2:0 (1-1 3-0), а в дуелі за бронзу поступився угорцю Габору Хатошу (0:1, 0:1) і посів в результаті п'яте місце. У найбільш важкій вазі Олександр Хоцяновський (до 120 кг) в першому ж раунді програв росіянину Бахтіяру Ахметову. Далі росіянин знявся зі змагань, тим самим позбавивши українця надії на продовження боротьби. В результаті - найкоротший виступ в українських атлетів.

Боротьба. Чемпіонат Європи. Белград (Сербія), 8 березня

Жіноча боротьба. До 55 кг.

1. Наталія Синишин (Україна)

2. Софія Матссон (Швеція)

3. Марія Гурова (Росія) і Анна Марія Павал (Румунія)

До 67 кг

1. Анна Йоханссон (Швеція)

2. Алла Черкасова (Україна)

3. Надія Семенцова (Азербайджан) і Джанан Манолова (Болгарія)

Днем раніше, 7 березня, в другий день турніру Чемпіонкою Європи стала Анна Василенко (до 59 кг), взявши гору у фінальному поєдинку над Анастасією Григор'євою з Латвії (1:3, 7:6, 3:0). Олександра Когут (до 51 кг) завоювала срібло, поступившись у фіналі в рівній боротьбі польці Івоні Матковській за останньою активною дією (3:1, 0:1, 0:1).

Боротьба. Чемпіонат Європи. Белград (Сербія), 7 березня

Жіноча боротьба. Вагова категорія до 51 кг.

1. Івона Матковська (Польща)

2. Олександра Когут (Україна)

3. Катерина Краснова (Росія) та Олександра Енгельхардт Деммель (Німеччина)

До 59 кг

1. Анна Василенко (Україна)

2. Анастасія Григор'єва (Латвія)

3. Соня Ахмадлі (Азербайджан) і Людмила Крістя (Молдова)

Зараз ви читаєте новину «Українки завоювали два золота і два срібла ЧЄ зі спортивної боротьби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі