субота, 02 червня 2012 14:51

Українці завоювали чотири медалі на ЧЄ з фехтування

Українці завоювали чотири медалі на ЧЄ з фехтування
Українці привезли з Братислави два золота і два срібла. Фото: sportonline.ua

25-30 травня в Братиславі (Словаччина) відбувся молодіжний чемпіонат Європи з фехтування. Збірна України посіла четверте загальнокомандне місце, завоювавши дві золоті і дві срібні медалі. Перемогли поляки (4-1-1), другими стали угорці (3-0-4), третіми - італійці (2-2-2).

Чемпіонкою Європи стала Олена Вороніна (шабля). Свою перевагу над суперницями у всіх боях українка доводила одним вирішальним уколом. У чвертьфіналі Вороніна перемогла росіянку Діну Галіакбарову з рахунком 15:14, у півфіналі з аналогічним рахунком здобула перемогу над іншою росіянкою Яною Єгорян і у фіналі перемогла румунку Міхаелу Буліцу - 15:14.

Восьмою була Аліна Комащук (шабля), шлях до півфіналу якої перегородила турецька спортсменка Ірина Айзе Кравчук, обігравши українку з рахунком 15:11.

В індивідуальному турнірі шпажистів золото розіграли українці Анатолій Герей і Ярослав Пономаренко. За підсумками поєдинку сильнішим виявився Герей - 15:9. Ще один українець Євген Макієнко посів шосте місце, поступившись в ? фіналу швейцарцеві Георгу Кухну (10:15).

Срібні медалі європейської першості завоювала команда українських шпажистів у складі Анатолія Герея, Ярослава Пономаренка, Євгенія Макієнка та Сергія Горецького. У фінальному поєдинку українці поступилися збірній Угорщини з рахунком 37:45.

Фехтування. Чемпіона Європи (до 23-х років). Братислава (Словаччина). 25-30 травня.

Чоловіки. Шпага. Індивідуальна першість.

1. Анатолій Герей (Україна)

2. Ярослав Пономаренко (Україна)

3. Марк Ханзвіккел (Угорщина)

3. Георг Кухн (Швейцарія)

...

6. Євген Макієнко (Україна)

44. Сергій Горецький (Україна)

Чоловіки. Шпага. Команди.

1. Угорщина

2. Україна

3. Італія

Жінки. Шабля. Індивідуальна першість.

1. Олена Вороніна (Україна)

2. Міхаела Буліца (Румунія)

3. Яна Єгорян (Росія)

3. Ірина Айзе Кравчук (Туреччина)

...

8. Аліна Комащук (України)

Зараз ви читаєте новину «Українці завоювали чотири медалі на ЧЄ з фехтування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі