пʼятниця, 18 серпня 2017 11:09

У Віктора Прокопенка обірвався тромб

У Віктора Прокопенка обірвався тромб
У 1992 році Віктор Прокопенко очолив збірну України

18 серпня 2007 року помер перший тренер збірної України з футболу Віктор Прокопенко.

Віктор Євгенович грав за вінницький "Локомотив", одеський "Чорноморець", донецький "Шахтар", та "Локомотив" із Херсона. Але найбільших успіхів досяг як тренер.

1982 року Віктор Євгенович очолив "Чорноморець", а 1984-го зайняв 4-те місце в чемпіонаті СРСР. Того сезону одесити двічі перемогли київське "Динамо" й московський "Спартак". Мали шанс посісти третє місце, але не зуміли переграти бронзового призера "Дніпро" в очній зустрічі.

А вже наступного року одесити заявили по себе в Кубку УЄФА Спочатку вони перемогли "Вердер" Отто Рехагеля - 2:1 і 2:3, а потім на рівних билися із самим мадридським "Реалом" - 1:2 в Мадриді і 0:0 в Одесі.

Наступні сезони були не такими вдалими. Прокопенко залишив "Чорноморець" і переїхав до Волгограда, де очолив місцевий "Ротор" і за два сезони вивів його до вищої ліги.

1987 року Віктор Євгенович повернувся до Одеси, а 1991-го повторив свій найкращий результат – 4 місце в чемпіонаті СРСР. 1992 року очолив збірну України, яка поступилася в першому матчі Угорщині - 1:3. Потім Прокопенко тренував "Ротор" (2-ге місце в чемпіонаті Росії), "Шахтар" (2-ге місце й вихід до Ліги чемпіонів).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три найкращі матчі команд Валерія Лобановського: 15 років тому помер видатний український тренер

Помер в Одесі у 62 роки. У тренера відірвався тромб.

Зараз ви читаєте новину «У Віктора Прокопенка обірвався тромб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі