субота, 13 травня 2017 16:11

Три найкращі матчі команд Валерія Лобановського: 15 років тому помер видатний український тренер

Три найкращі матчі команд Валерія Лобановського: 15 років тому помер видатний український тренер
У незалежній Україні "Динамо" Лобановського досягло найбільшого результату - півфіналу ЛЧ. Фото: fcdynamo.kiev.ua

13 травня виповнюється 15 років з дня смерті видатного українського і радянського тренера Валерія Лобановського. Він помер внаслідок обширного інсульту, який стався з ним у Запоріжжі, під час матчу київського"Динамо" з місцевим "Торпедо".

За свою тренерську кар'єру Валерій Васильович крім "Динамо" працював також у "Дніпрі", зі збірними СРСР, України, ОАЕ та Кувейту. За часів незалежної України "Динамо" при Лобановському досягло найвищого на даний момент результату – півфіналу Ліги чемпіонів сезону 1998/1999.

Пропонуємо підбірку трьох найкращих матчів команд, якими керував видатний тренер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Заходимо, дивимося на Лобановського, а він: "Зняли рейтузи"- Шевченко

"Динамо" - "Баварія". Суперкубок УЄФА, матч-відповідь. 1975 рік

6 жовтня 1975 року "Динамо" на Республіканському стадіоні Києва (нині НСК "Олімпійський") обіграло в матчі-відповіді за Суперкубок УЄФА знамениту мюнхенську "Баварію", 2:0. Обидва голи в складі киян забив Олег Блохін. Матч у Мюнхені перед цим також завершився мінімальною перемогою біло-синіх, 1:0, автором голу був також Блохін.

"Динамо" - "Атлетіко". Фінал Кубка кубків. 1986 рік

2 травня 1986 року київське "Динамо" на стадіоні "Жерлан" у французькому Ліоні вдруге виграло європейський трофей – Кубок кубків. У фіналі кияни здолали іспанський "Атлетіко" - 3:0. Рахунок на 5-й хвилині відкрив Олександр Заваров. Ще по разу, але вже у другому таймі забивали Олег Блохін та Вадим Євтушенко.

СРСР – Італія. Євро-1988. Півфінал

22 червня 1988 року збірна СРСР здобула путівку у фінал європейської першості, яка проходіла в Німеччині. Команда Валерія Лобановського переграла в фіналі італійців, 2:0. Відзначилися по разу в другому таймі спочатку Геннадій Литовченко, потім Олег Протасов. Вже в фіналі радянська команда з аналогічним рахунком поступилася збірній Нідерландів. Свій знаменитий гол ударом з острого кута за комірець Дасаєву забив ван Бастен. Ще один м'яч записав на свій рахунок Гулліт.

На похорони Лобановського зібралося 150 тисяч людей. "Динамо", яке на той час лідирувало в чемпіонаті, розгубило перевагу. Чемпіоном став "Шахтар".

Зараз ви читаєте новину «Три найкращі матчі команд Валерія Лобановського: 15 років тому помер видатний український тренер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі