вівторок, 02 червня 2009 19:31

Тимощук про матч з хорватами, "Баварію" і хворе коліно

Тимощук про матч з хорватами, "Баварію" і хворе коліно

Капітан пітерського "Зеніту" Анатолій Тимощук до збірної України завжди приїжджає в гарному настрої. Радісних емоцій українцю додає підписання трирічного контракту з "Баварією". Щодо відбірного матчу з Хорватією, Анатолій настроєний агресивно.

- Як потрібно грати зі збірною Хорватії, щоб досягти позитивного результату?

- Думаю, так як ми грати з ними в домашньому матчі в Харкові. Це стосується захисту, а в атаці треба створювати моменти, щоб першими забити, тоді буде легше грати. Але матч, я в цьому впевнений, буде важкий.

- Про нічию в таборі збірної думають?

- Ні. Ніколи не потрібно думати про нічию, тому що ніколи її не досягнеш, перш за все потрібно думати про перемогу і в кожному матчі грати на позитивний результат.

- Хорватам у випадку перемоги над українцями пообіцяли по 20 тисяч євро кожному, а як у збірній України з призовими?

- У нас є свою система преміальних, яка змінюється в залежності від суперника. Я вважаю, що наша збірна грає не заради преміальних, а за свою країну і за себе.

- Підписання контракту з "Баварією" піднімає настрій?

- У мене завжди хороший настрій, не думаю, що це буде додатковим стимулом у матчі з хорватами.

- Ви стежили за роботою Луї ван Гала?

- Знаю, що він хороший спеціаліст, але за його роботою не стежив. В "Зеніті" я працюю з голландськими фахівцями, тому знаю систему і напрям їхньої роботи. З голландцями цікаво працювати.

- Як ви себе почуваєте? Преса писала, що останній свій матч ви проводили на уколах...

- Дійсно, три останні матчі. Але зараз справи йдуть краще і коліно мене вже не сильно турбує.

- Хорватію з Англією порівняєте?

- Якщо хорвати програли Англії свій матч вдома, я думаю це було не по грі. Хорвати дуже хороша команда, більшість збірників виступають за провідні команди Європи. Повторюсь, гра буде важка. Футболісти збірної Хорватії швидше закінчили чемпіонат і зібралися за 5 днів до матчу, швидше ніж ми. Це говорить, що суперник також серйозно настроєні і готові всі сили віддали на футбольному полі.

- Те, що ви пропустили останній матч "Зеніта" з "Кубаню" через дискваліфікацію - це плюс, тому що відпочили чи все-таки мінус?

- Не думаю, що це може бути плюсом чи мінусом. Так сталося, що не зміг зіграти. Все залежить від мого тренування та нашої роботи на полі.

- Ваш колишній одноклубник Даріо Срна сказав, що збірній Хорватії не складе труднощів перемогти українців. Такі слова додають спортивної злості?

- Хай Срна говорить, що хоче, а ми вийдемо і своє слово скажемо на полі.

"Gazeta.ua"

Зараз ви читаєте новину «Тимощук про матч з хорватами, "Баварію" і хворе коліно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі