четвер, 01 вересня 2016 14:51

Шевченко є особистістю навколо якої об'єднається збірна, але сумніви щодо досвіду залишаються - журналіст

Шевченко є особистістю навколо якої об'єднається збірна, але сумніви щодо досвіду залишаються - журналіст
ffu.org.ua

Відбірна група збірної України на Кубок світу-2018 є рівною. Таку думку Gazeta.ua висловив головний редактор сайту "Динамоманія" Євген Сідаш.

Нагадаємо, наша команда боротиметься за вихід на мундіаль з Хорватією, Ісландією, Туреччиною, Фінляндією та Косово. Збірна України під керівництвом Андрія Шевченка стартує у відборі 5 вересня матчем проти ісландців.

"Про те, що Шевченко може очолити збірну, дізнався ще навесні. Тоді це викликало подив, бо він не мав жодного досвіду самостійної тренерської роботи. Потім зрозумів, що ідея ФФУ полягає в тому, щоб об'єднати команду навколо Особистості.

Так, Шевченко є цією особистістю, але сумніви щодо досвіду залишаються. Не вважаю, що національна збірна має бути полем для чиїхось експериментів. Наприклад, той же Ребров йшов до посади головного в "Динамо" п'ять років, і це дало гарні результати. Чи будуть такі ж гарні результати у Шевченка, наразі сказати не готовий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шевченко заговорив українською на першому тренуванні збірної України

Наша відбірна група є досить складною, бо вона дуже рівна. І вона стала ще складнішою після включення Косова, бо в екс-югославів не буває поганих команд, і ми ще здивуємось, якими майстерними гравцями виявляться косовари.

Вважаю, що Туреччина, Хорватія, Фінляндія, Ісландія, Косово та Україна - команди приблизно одного рівня, тому боротьба буде точитися дуже напружена, і результати будуть досить щільними.

Що стосується збірної України, то вважаю, що демотивуючим фактором буде невизначеність - чи братиме наша збірна участь у фінальній частині КС-2018, навіть коли туди потрапить?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Точно будемо грати з 1 воротарем і 4 захисниками": як Шевченко розпочав роботу у збірній України

Я знаю, що у більшості вболівальників ставлення до натуралізації досить негативне, і мабуть до них треба прислухатися, бо саме для фанів футбол і існує. З іншого боку, є дуже проблемні позиції, які треба закривати вже зараз. Наприклад, позиція лівого захисника.

Все залежить від мети, яку ми собі ставимо - якщо ми створюємо боєздатну команду на КС-2018, то може і треба когось натуралізувати, якщо "Наша мета - Євро-2020", то чотири роки, на мій погляд, достатньо, щоб підготувати гарну молодь і закрити всі проблемні позиції", - вважає Сідаш.

Нагадаємо, що матч з Ісландією стане дебютним для Шевченка на посаді наставника збірної України.

Більше на цю тему читайте у новому номері журналу "Країна".

Зараз ви читаєте новину «Шевченко є особистістю навколо якої об'єднається збірна, але сумніви щодо досвіду залишаються - журналіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі