пʼятниця, 27 травня 2011 12:20

"Шахтарю" ми об'єктивно поступаємося в індивідуальній майстерності"- Сьомін

"Шахтарю" ми об'єктивно поступаємося в індивідуальній майстерності"- Сьомін

Після закінчення сезону 2010/11 головний тренер "Динамо" Юрій Сьомін провів прес-конференцію, в рамках якої підбив підсумки виступу команди, а також розповів про плани на найближче майбутнє.

Ми почали свою роботу в січні, - говорить Юрій Павлович. - До кожного турніру ми поставилися з усією серйозністю. Судити вам, наскільки це вийшло. Почали працювати з командою, в яку з новачків практично нікого не запросили. Чому? Я добре знаю футболістів, їх потенціал. Підготовча робота була проведена цілеспрямована, хороша. Був присутній ентузіазм".

Потрібного результату досягти не вдалося.

"Вважаю, до сезону і старту в Лізі Європи ми підготувалися дуже добре. У трьох турнірах у нас були матчі не дуже яскраві, в них не було результату. Причини цього об'єктивні. Нам дуже сильно перешкодила травма Михалика, він вибув практично відразу. Це дуже важливий для нас гравець. Випав Нінкович, гравець комбінаційного плану. Решта - мікротравми, в тому числі Мілевського. Його нам не вистачало, в матчах з "Брагою", у фіналі Кубка... Що стосується чемпіонату, в нього у нас була серйозна конкуренція з боку "Дніпра" і "Металіста". За набраними очками за цей період ми в лідерах", - сказав наставник.

В останньому матчі сезону - фіналі Кубка України - "Динамо" поступилося донецькому "Шахтареві".

"У першому таймі ми грали добре, у свою силу. Гра йшла до забитого м'яча. У другому таймі "Шахтар" мав перевагу, треба об'єктивно дивитися на речі. Перевага в індивідуальній майстерності. Едуардо забив, а Єрьоменко, після скидки Мілевського, ні. Нас багато критикували за програну гру з "Іллічівцем". Ми дали відпочити Сілві, у нього явний спад пішов, дали відпочити Попову. Заздалегідь домовилися зіграти по тайму Шевченку і Мілевському, Ярмоленку і Кравцю. За збігом обставин ми цю гру програли, пішла критика, а може і компанія, причому прямо перед фіналом. Я можу сказати, що ми перед футболом чесні. Також з "Шахтарем" у другому таймі ми зіграли гірше, ніж в першому. Я нормально сприймаю критику, але після гри з "Іллічівцем" її потік переходив всі грані. У тому числі і від колишніх гравців. Може, це й зіграло свою роль", - зазначив тренер.

Торкнувся наставник і тему суддівства.

"Після домашньої гри з "Шахтарем" піднялася хвиля - був пенальті, чи ні. Як тільки відбувається помилка нібито на користь "Динамо", відразу шум. Скажіть, які матчі починаючи з січня ми виграли через помилки судді? Я таких не пам'ятаю . А "Іллічівець" третій м'яч забив з "поза грою", і ніхто про це не говорить. У фіналі Кубка Шевченко вийшов один на один, а Шевчук затримався метра на три. Тоді рахунок міг стати 1:1. І ніхто про це не говорить. Адже це був фінал Кубка України!", - підкреслив Сьомін.

Разом з тим визнав силу "Шахтаря" на сьогоднішній день.

"Шахтарю" ми об'єктивно поступаємося в індивідуальній виконавській майстерності, - каже тренер. - Ми вибрали напрямок, велику ставку робимо на молодих українських гравців. Вони ростуть повільно, але ми їм даємо грати. "Шахтар" ідеально проводить комплектацію, у них відпрацьована система, практично безпомилково. У нас вибрано інший напрямок.

Тренера запитали про плани на найближче майбутнє.

"Зараз команда йде у відпустку. Група, яка не в збірній, почне підготовку 16 червня. Інша, яка виступає за національні збірні, з 21-го. Дамо хлопцям певну відпустку. І третій групі, гравцям молодіжної збірної, дамо тиждень відпочинку після закінчення фіналу молодіжного Євро. Підготовчі збори пройдуть з 18 червня по 2 липня Австрії. Туди будуть з'їжджатися гравців зі збірних. Ще не відомо, чи відбудеться в Москві турнір Кубок ВТБ. Якщо так, прямо з Австрії вирушимо на нього", - сказав наставник.

Порушена була також тема майбутнього в команді Теміле і Суареса.

"Вони обидва травмовані, для початку ми їх повинні вилікувати. У Теміле пошкоджені хрестоподібні зв'язки. Суарес досить давно в Києві, але підпускати до першого складу його ще рано", - резюмував Юрій Павлович.

Зараз ви читаєте новину «"Шахтарю" ми об'єктивно поступаємося в індивідуальній майстерності"- Сьомін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі