вівторок, 02 липня 2019 19:00

"Шахтарю" варто посилити окремі позиції

"Шахтар" завершив передсезонні збори в Німеччині та повернувся до дому. 3 липня "гірники" візьмуть курс на Австрію, де проведуть другий передсезонний збір.
В Німеччині підопічні Луїша Каштру зіграли два товариських матчі. Спочатку перемогли болгарський "Лудогорець" 3:0, а потім завдали поразки ще одному представнику цієї країни ЦСКА.

На першому зборі новий тренер Каштру більше знайомився з командою. До "Шахтаря" повернулися частина орендованих гравців, які в минулому сезоні грали за інші клуби. Крім того, свій шанс отримали молоді футболісти – воротар Трубін та недавній тріумфатор молодіжного Кубку Світу Сікан. 18 річний нападник проявив себе з кращої сторони забивши 2 м'ячі у двох матчах.

Новий тренер "Шахтаря" взяв на збори з командою двох 18 річних гравців


Особливих втрат "гірники" поки не мають. Ордець підписав контракт з московським "Динамо", але він в минулому сезоні фактично не грав через травми. Інший оборонець Бондаренко вирушив в оренду до " Віторії Гімараєш". Зимовий новачок "Шахтаря" за всю другу частину сезону зіграв тільки один матч. Роль цих футболістів була зовсім не значною в команді. Крім того, чергову травму отримав півзахисник Малишев. Ходять розмови про можливе повернення Тайсона в рідний "Інтернасіонал", але бразилець знаходиться в розташуванні команди

Автор: Офіційний сайт "Динамо" Москва
  Ордець перебрався до чемпіонату Росії
Ордець перебрався до чемпіонату Росії


Луїш Каштру не особливо міняє гру команди. Базові принципи побудови гри залишаються. Є тільки нові кадрові рішення. Повернувся до команди правий захисник Додо, який минулий сезон провів в " Віторії Гімараєш" разом з Каштру. Фактично, це вся новизна "гірників" перед початком сезону. Можна ще виокремити перехід атакуючого півзахисника Маркіньоса Сіпріано на позицію лівого захисника. Це скоріше перспективи на майбутнє, бо Ісмаїлі поки залишається в команді.

Каштру не змінює побудови гри "Шахтаря"

Найбільшою проблемою поки для "гірників" є побудова гри в середині поля. Каштру пробує різні варіанти, але схоже, що остаточно не визначився. Гарантоване місце в старті має опорник Степаненко. На інші позиції пробуються Маркус Антоніо, Алан Патрік Віктор Коваленко. Потрібно тут визначити краще поєднання гравців в середині поля.

На мою думку, для успішного виступу "Шахтаря" у наступному сезоні команді потрібно точково підсилити окремі позиції. Минулого сезону в єврокубках команда пропустила 22 м'ячі. З того часу " Шахтар" втратив Ракицького. Звичайно, що пара Кривцов – Хочолава стала більше зіграною, але проти дійсно сильних суперників важко назвати її надмірно надійною. Матчі проти "Динамо" показали, що тут проблем вистачає.

Автор: Офіційний сайт "Шахтаря"
   18 річний Данило Сікан на зборах в Німеччині забив двічі у ворота суперників
18 річний Данило Сікан на зборах в Німеччині забив двічі у ворота суперників

В півзахисті справи не кращі. Важку травму отримав Майкон. Бразилець пропустить першу частину сезону. Виходить альтернативи в Степаненку немає. На збори поїхав Піхальонок. Навряд чи він вже зараз готовий конкурувати за місце в складі чи успішно грати в єврокубках. Маркус Антоніо робить тільки свої перші кроки в європейському футболі . Тому знову безальтернативними стають Коваленко та Алан Патрік в середині поля.

Потрібно визначити краще поєднання гравців у середині поля

Не поїхав на збори нігерійський форвард Кайоде. Минулого сезону він не переконав своєю грою, хоча за нього були заплачені чималі гроші " Манчестер Сіті". Тепер у Каштру в розташуванні 32 річний Мораес та 18 річний Сікан. Ще для чемпіонату цієї пари може виявитися досить, а от в євро кубках буде складно. 32 роки – значний вік, особливо для форварда, коли потрібно багато виконувати бігової роботи. А у 18 років досвіду ще явно не вистачає. Приємно, забивати в товариських турнірах, але офіційні матчі суттєво відрізняються. Минулої зими Русин став кращим бомбардиром "Динамо" на зборах, але в чемпіонаті не має стабільного місця в складі.

Не варто від "Шахтаря" в новому сезоні чекати чогось особливого. Принципи побудови гри залишаться попередніми. Можливі тільки не суттєві кадрові рішення. Якщо на рівні внутрішніх змагань сил та ресурсів "гірникам" має вистачити, то в єврокубках для успішного виступу потрібно підсилювати окремі позиції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захисник "Шахтаря" перейде до "Брюгге"

Сезон " Шахтар" розпочне 28 липня матчем за Суперкубок в Одесі проти "Динамо"

Зараз ви читаєте новину «"Шахтарю" варто посилити окремі позиції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі