середа, 27 листопада 2019 11:09

"Шахтар" здобув останню єврокубкову перемогу на "Донбас-Арені"

"Шахтар" здобув останню єврокубкову перемогу на "Донбас-Арені"
Четвертий гол Дуглас Коста забив головою

27 листопада 2013 року донецький "Шахтар" у п'ятому турі Ліги чемпіонів здобув свою останню перемогу на "Донбас-Арені". З рахунком – 4:0 донеччани розгромили "Реал-Сосьєдад".

"Шахтар" вдало розпочав турнір, здолавши на виїзді команду зі столиці країни басків – 2:0. Потім удома була нічия – 1:1 з "Манчестер Юнайтед". Надлом стався в третьому турі, коли підопічні Луческу поїхали до Німечини й були розгромлені "Баєром" – 4:0.

Як не намагалися донеччани відігратися вдома, їм це не вдалося – нульова нічия.

У п'ятому турі "Шахтар" подарував уболівальникам надію, коли переміг удома аутсайдера "Реал-Сосьєдад". Початок розгрому поклав на 37-ій хвилині Луіс Адріану, коли після розіграшу кутового вискочив на ближню штангу й проштовхнув м'яч повз ошелешеного Клаудіо Браво – 1:0.

Вже на 48-ій хвилині донеччани подвоїли перевагу. Адріану затероризував захисника і той скинув м'яч точно на хід Тейшейрі – 2:0.

Найкрасивішим був третій гол. Дуглас Коста отримав передачу на куті карного майданчика й сходу пробив у ближню "дев'ятку". Клаудіо Браво до м'яча не дістався – 3:0.

За 5 хвилин до кінця зустрічі Тайсон точно подав на голову Кості й той записав на свій рахунок "дубль" – 4:0.

Після цієї перемоги в гірників стало 8 залікових балів, а в "Баєра" – лише 7. Однак в останньому турі підопічні Луческу програли на виїзді "Манчестер Юнайтед" – 0:1, а німці забили такий необхідний гол баскам – 1:0.

"МЮ" набрав 14 балів, "Баєр" – 10, а в "Шахтаря" залишилося 8.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олексій Михайличенко програв головний поєдинок життя

Гірники вибули в Лігу Європи, де весною 2014 програли "Вікторії" з міста Пльзень. Причому в гостях "Шахтар" зіграв унічию 1:1, а вдома під ганебні крики своїх уболівальників "Беркут, Беркут!" зазнав поразки – 1:2 і вибув із турніру.

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" здобув останню єврокубкову перемогу на "Донбас-Арені"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі