понеділок, 18 листопада 2019 14:19

Олексій Михайличенко програв головний поєдинок життя

Олексій Михайличенко програв головний поєдинок життя
Греція на Кубку світу не вийшла із групи

18 листопада 2009 року збірна України грала в Донецьку другий стиковий матч за право поїхати на Кубок світу-2010 до Південної Африки.

У відбірній групі українці виступили навіть краще аніж очікувалося. Ми програли перше місце Англії, але зуміли випередити в боротьбі за другу путівку Хорватію.
Здавалося, жереб був прихильний до українців. У стикових матчах нам випало грати проти збірної Греції. Перша гра в Піреї закінчилася нульовою нічиєю.

Українська федерація вирішила, що матч-відповідь треба зіграти в Донецьку, на новому стадіоні "Донбас-Арена". І тут керівник федерації Григорій Суркіс припустився фатальної помилки. Він поставив аж надто високу ціну на квитки. Однак навіть із такою ціною в Києві й Дніпропетровську публіка збиралася, а в Донецьку – ні. Серія із поразок для збірної України на цьому стадіоні була ще попереду. Ще ніхто не знав, що в Донецьку просто не визнають Україну своєю батьківщиною.
Матч утім почався оптимістично для українців. В одній із атак Шевченко на добиванні не зміг влучити у верхній кут після удару Кобина.

Греки поступово вирівняли гру, а на 39 хвилині завдали вирішального удару. Салпінгідіс отримав м'яч на хід, проскочив між Хачеріді й Кучером і пробив у кут повз П'ятова.
Далі настало соло голкіпера Греції Цорваса. Він парирував небезпечні удари Алієва й Ракицького. Ще в одному епізоді Хачеріді завадив пробити Шевченку. Вже на останній хвилині Гусєв не встиг на добивання, коли воротар відбив м'яч після дальнього пострілу.

Прямо на полі розплакався Андрій Шевченко. Його мрії поїхати на Кубок світу не судилося збутися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Удар Серебряникова не можна було відбити"

Після цього матчу в тренерській кар'єрі Олексія Михайличенка настала 10-річна пауза, аж до звільнення з "Динамо" Олександра Хацкевича.

Зараз ви читаєте новину «Олексій Михайличенко програв головний поєдинок життя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі