понеділок, 22 серпня 2011 15:58

"Шахтар" поступився "Барселоні" у фіналі донецького турніру
6

Фото: shakhtar.com

У неділю, 21 серпня, в Донецьку завершився міжнародний юнацький турнір, в якому брали участь команди U-17 з України, Іспанії, Англії, Росії, Румунії, Голландії, Італії. У фіналі змагань зустрілися молоді футболісти "Шахтаря" і "Барселони".

Протягом трьох днів на полях спортивно-тренувальної бази ФК "Шахтар" - однієї з найсучасніших у Східній Європі - було зіграно 19 матчів, за якими спостерігало в цілому близько трьох тисяч глядачів.

Переможцем турніру стала іспанська "Барселона". Єдиний представник України, донецький "Шахтар" посів друге місце, залишивши позаду такі команди, як "Інтер" (3 місце), "Аякс" (4 місце), збірна Румунії U-17 (5 місце), "Манчестер Сіті" (6 місце), Академія ім. Конопльова (Тольятті) (7 місце), "Спартак" (Москва) (8 місце).

На шляху до фіналу "Шахтар" обіграв "Манчестер Сіті" з рахунком 2:0, "Спартак" - з рахунком 7:2 і зіграв внічию з "Аяксом" (3:3). У півфіналі "гірники" в драматичному поєдинку здолали "Інтер" після нічиєї (2:2) в основний час (4:3 по пенальті). У фінальному матчі "Шахтар" поступився одноліткам з "Барселони" з рахунком 1:4.

Нагородження учасників відбулося після закінчення заключного поєдинку. Кубок і медалі футболістам вручали директор Академії "Шахтаря" Патрік фон Ліувен і захисник першої команди "Шахтар" Дмитро Чигринський.

Також були присуджені нагороди за індивідуальну майстерність: найкращому воротареві - Хосе Суаресу Гарсії ("Барселона"), кращому захиснику - Кенні Тете ("Аякс"), кращому півзахиснику - В'ячеславу Танковському ("Шахтар"), кращому нападнику - Шеральдо Беккеру ("Аякс"), кращому бомбардиру турніру - Сандро Раміресу Кастільо ("Барселона").

Турнір став об'єктом пильної уваги футбольних фахівців і спортивних журналістів з країн СНД та Європи, всі його учасники відзначили високий рівень організації змагань.

Патрік фон Ліувен, директор Академії ФК "Шахтар": "Турнір вивів юнацький футбол в Україну на новий рівень. І це одне з основних завдань Академії "Шахтаря" - виховувати не тільки молоде покоління гравців для першої команди, а й сприяти загальному розвитку дитячо-юнацького футболу в Україні".

Валерій Рудаков, головний тренер команди "Шахтар" U-17: "Наші думки були націлені саме на фінал з "Барселоною". Так, в принципі, і вийшло. Я задоволений, що склад учасників турніру був дуже сильним. Ми перевірили себе і показали, що Академія "Шахтаря" не гірше від інших команд Європи, а є однією з найкращих! За короткий період її існування в наявності відмінна організація, професійний ріст гравців і хороший рівень підготовки футболістів".

Джорджіо Гатті, головний тренер команди "Інтер" U-17: "Ми отримали дуже корисний для нас спортивний досвід і зіграли з представниками кращих академій в Європі на фантастичній тренувальній базі. Турнір організований дуже добре, необхідно відзначити високу якість полів і загальної підготовки Академії "Шахтаря" до проведення змагань такого рівня. Упевнений, надалі наш клуб із задоволенням прийме пропозицію повторної участі в турнірі, організованому "Шахтарем".

Нагадаємо, міжнародний юнацький турнір, організований ФК "Шахтар", відбувся в рамках святкування 75-річчя клубу під девізом "Вшановуємо минуле. Створюємо майбутнє". Він увійшов до числа 20 найбільших заходів, приурочених до ювілею і вже проведених клубом. Центральною подією року стало гранд-шоу, що відбулося на "Донбас Арені" 14 травня 2011 року.

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" поступився "Барселоні" у фіналі донецького турніру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі