четвер, 12 жовтня 2023 18:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни отримали ще одного ляпаса від міжнародних спортивних структур

Росіяни отримали ще одного ляпаса від міжнародних спортивних структур
Рішення про відсторонення російського олімпійського комітету вступає в силу негайно, сказали в МОК. Фото: olympics.com

Міжнародний олімпійський комітет відсторонив Олімпійський комітет Росії через включення до їхнього складу організацій, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях України.

Про рішення МОК повідомив у четвер.

"Одностороннє рішення, ухвалене Олімпійським комітетом Росії 5 жовтня 2023 року, про включення до свого складу регіональних спортивних організацій, які перебувають у віданні Національного олімпійського комітету (НОК) України (а саме Донецької, Херсонської, Луганської та Запорізької областей), є порушенням Олімпійської хартії. Оскільки воно порушує територіальну цілісність НОК України, визнану Міжнародним олімпійським комітетом відповідно до Олімпійської хартії", - заявив комітет.

Олімпійський комітет Росії більше не має права діяти як національний олімпійський комітет, як це визначено в Олімпійській хартії. Також не може отримувати жодного фінансування від олімпійського руху.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Те саме зло": Зеленський порівняв Росію і ХАМАС

Водночас МОК заявив, що залишає за собою право визначити можливість участі "нейтральних" спортсменів з російським паспортом на Олімпійських іграх 2024 і 2026 років.

Цього тижня стало відомо, що Спілка європейських футбольних асоціацій (УЄФА) не дозволить російським командам вікової категорії U17 взяти участь у змаганнях.

Влітку Парламентська Асамблея Ради Європи підтримала резолюцію про недопущення російських і білоруських спортсменів на Олімпійські і Паралімпійські ігри.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни отримали ще одного ляпаса від міжнародних спортивних структур». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі