вівторок, 10 жовтня 2023 15:17

Спецтема: Війна Росії проти України

УЄФА скасувала рішення про допуск росіян до міжнародного футболу

УЄФА скасувала рішення про допуск росіян до міжнародного футболу
Росіян не допустять, зокрема, на матчі кваліфікації на чемпіонат Європи. Фото: Getty Images

Спілка європейських футбольних асоціацій (УЄФА) не дозволить російським командам вікової категорії U17 взяти участь у змаганнях.

Про це з посиланням на заяву організації повідомило інформаційне агентство Associated Press.

Росіян не допустять, зокрема, на матчі кваліфікації на чемпіонат Європи.

AP повідомило, що щонайменше 12 із 55 європейських членів-асоціацій заявили, що їхні команди бойкотуватимуть матчі з командами держави-агресора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США наклали санкції на 42 китайські компанії. Ті постачали росіянам схеми

Оцінивши ситуацію, УЄФА після чергового засідання Виконавчого комітету у вівторок заявила, що "пункт порядку денного було знято, оскільки не вдалося знайти технічне рішення, яке дозволило б російським командам грати".

26 вересня УЄФА повідомила про рішення щодо допуску до міжнародних змагань російських команд у віковій категорії U17 - без прапора РФ, гімну, національної форми і не на території Росії.

Після цього Українська асоціація футболу засудила рішення УЄФА і заявила, що Україна не братиме участі у турнірах з росіянами.

Федерація футболу Англії відмовилася грати проти російських юніорських команд. Також про бойкот росіян заявили Польща, Латвія і Швеція.

Зараз ви читаєте новину «УЄФА скасувала рішення про допуск росіян до міжнародного футболу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі