понеділок, 30 березня 2009 12:43

"Сокіл" провалив перший матч 1/4 фіналу

"Сокіл" провалив перший матч 1/4 фіналу

Оформивши днями чергове національне чемпіонство, столичний "Сокіл" не зумів як годиться налаштуватися на чвертьфінал плей-офф російського масштабу. Підопічні Олександра Сеуканда провели чи не найгірший поєдинок в сезоні, програвши "Югрі" по всіх статтях - 0:2.

"Сокіл" (Київ, Україна) - "Югра" (Ханти-Мансійськ) - 0:2 (0:1, 0:0, 0:1).

29 березня. 1/4 фіналу. Перший матч. Бровари. ЛА ТРЦ "Термінал". 1 300 глядачів (вміщає 1 500).

"Сокіл": Карпенко (59:12 - 59:42). Гунько (2) - Наваренко (2), Срюбко (4) - Люткевич (2), Толкунов (2) - Побєдоносцев, Ден. Ісаєнко - Якушин; Литвиненко - Аверкін - Сальников, Цируль - Матвійчук - Малов (2), Дьяченко (2) - Шафаренко (2) - Лахматов, Німенко - Харченко (2) - Пастух.

Шайби: 0:25 Алтерєв (Дєєв, Булатів) (0:1). 55:30 Коробов (Уткін) (0:2).

Штраф: 20 - 16.

Серія - 0:1.

Кияни пропустили шайбу вже в першій зміні, коли Олексій Булатов зіграв нестандартно: з розвороту прострілив у бік п"ятачка господарів, де Дмитро Алтерєв виявився найпрудкішим - 0:1. По ходу зустрічі представник "Сходу" міг ще не однин раз "розписатися" у воротах Ігоря Карпенка, але вартовий воріт "Сокола" не помилявся аж до 56-ої хвилини, коли не дотягся до шайби перед своїми воротами і Коробов встановив остаточний рахунок - 0:2.

Відзначимо, що у другому періоді "Сокіл" двічі отримав шанс відзначитися в грі "5 на 3", але обидва рази зіграв невиразно, не створивши голкіперові Костянтину Чащухіну серйозних проблем.

Віталій ЛИТВИНЕНКО (нападаючий "Сокола"):

- Перш за все, ми програли в швидкості. Крім того, в кінці сезону відчувалася втома, тому і великий брак в наших передачах.

- Над чим треба попрацювати напередодні другого поєдинку?

- Природно, поліпшити реалізацію більшості. У нас було предостатньо шансів закинути в нерівних складах, але ми нічого з цього не витягували. А в матчах такого рангу реалізація "зайвого" має ледь не вирішальне значення.

Вадим АВЕРКІН (нападаючий "Сокола"):

- Суперник був трішки сильнішим за нас, швидшим і прудкішим...

- Рахунок по грі?

- Думаю, так. "Югра" переграла нас повністю і ще в першому періоді могла забивати більше, ніж одну шайбу.

- Може, на хокеїстів "Сокола" вплинули якісь навколохокейні чинники?

- Ні-ні. Ніякі заборгованості по зарплаті не заважали нам зосередитися на матчі. Всі хлопці з повагою поставилися до суперника і своїх уболівальників, настроїлися належним чином, але гра в нашому виконанні зовсім не вийшла.

- У "Югри" достатньо досвідчена команда. Серед нинішнього складу гостей є знайомі для вас обличчя?

- Предостатньо. Мене це навіть трохи здивувало. Десь сім гравців я знаю за виступами в різних клубах, а з воротарем Чащухіним я взагалі знайомий з 15-ти років, коли ми разом виграли чемпіонат Європи у складі юніорської збірної Росії.

- Як думаєте, "Югрі" під силу виграти перше місце у вищій лізі?

- Не знаю. Я не бачив у справі інші команди "Центру" і "Сходу". Проте, "Югрі", думаю, під силу бути в "трійці" найкращих, якщо вони нас обіграють в серії до трьох перемог.

Олексій ЗОТКІН (нападаючий "Югри"):

- Як не дивно, але "Сокіл" давав нам простір для атак, і ми відчували себе упевнено. В принципі, у Києва досить досвідчена команда, що уміє грати в пас, але ми сьогодні краще тримали шайбу і менше помилялися.

- Після Києва як себе відчуваєте в Ханти-Мансійську?

- Скаржитися нема на що - умови хороші. Місто красиве, але маленьке. Іноді дискомфорт спричиняють 40-градусні морози, але в цілому, все Ок. Поки "Югра" виступає на своїй двохтисячній арені, хоча в Ханти-Мансійську вже побудували другий льодовий палац на 5 500 глядачів. Правда, уболівальників ходить небагато. Приблизно стільки, скільки в Броварах на матчі регулярного чемпіонату.

- Де живете в Ханти-Мансійську?

- Винаймаю квартиру.

- Не жалкуєте, що влітку проміняли столичний мегаполіс на провінційну "Югру"?

- А що робити? У Києві не домовилися. У "Соколові" мені запропонували залишитися влітку на перегляд, хоча до цього тренерський штаб мав можливість бачити Зоткіна в справі весь сезон! Тут те і надійшла вигідна пропозиція з "Югри".

- Невже в "Югрі" фінансові умови набагато кращі, ніж в "Соколові"?

- Так і є.

- Олексій, до матчу з "Соколом" ви довго не виходили на лід. Чому?

- Через струс мозку два з половиною місяці не грав. Тільки сьогодні в Броварах вийшов вперше після тривалої перерви.

- Принциповий настрій на "Сокіл" був?

- Ні. Я ж не конфліктував, розійшлися мирно.

- Які завдання стоять перед "Югрою" на стадії плей-офф?

- Пройти, якнайдалі по турнірній сітці.

За матеріалами ХК "Сокіл"

Зараз ви читаєте новину «"Сокіл" провалив перший матч 1/4 фіналу ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі