понеділок, 23 березня 2009 12:39

"Сокіл" зіграє в 1/4 фіналу російської "вишки"

"Сокіл" зіграє в 1/4 фіналу російської "вишки"

Київський "Сокіл" не без зусиль, але все таки подолав бар"єр 1/8 фіналу вищої ліги чемпіонату Росії! У четвертому матчі серії український клуб у впертій боротьбі обіграв на виїзді "Рязань" (3:2) і став чвертьфіналістом Кубка "Братіни"!

ХК "Рязань" (Росія) - "Сокіл" (Київ, Україна) - 2:3 (0:0, 1:2, 1:1).

22 березня. 1/8 фіналу. Четвертий матч. Рязань. Палац спорту "Олімпійський". 3 500 глядачів (вміщає 2 850).

"Сокіл": Селіверстов. Гунько (12) - Ден. Ісаєнко, Срюбко (2) - Свірідов, В. Алексюк - Неверов (2), Литвиненко - Харченко (2) - Сальніков, Дьяченко (2) - Матвійчук (2) - Лахматов, Німенко - Пастух - Карлов.

Шайби: 21:12 Кагарлицький (1:0). 29:02 Харченко (Литвиненко, Сальніков) (1:1 - більш.). 34:45 Срюбко (Дьяченко) (1:2). 44:46 Соколов (Тарабрін) (2:2). 58:08 Матвійчук (Дьяченко, Срюбко) (2:3).

Штраф: 10 (2+4+4) - 22 (6+12+4).

Серія - 1:3.

Експериментальний склад українців виявився не по зубах міцної "Рязані". Другий день підряд російський клуб не зміг знайти управу на Олександра Матвійчука, який знов виступив у ролі "ката", закинувши переможну шайбу за 112 секунд до кінця третього періоду!

Відзначимо, що перемогою в Рязані кияни піднесли подарунок менеджерові клубу Василю Фадєєву, який 22 березня відзначив своє 31-річчя. Наступним суперником "Сокола" в 1/4 фіналу плей-офф стане друга команда дивізіону "Схід" - "Югра" (Ханти-Мансійськ). Матчі серії до 3-х перемог відбудуться 29, 30 березня, 2 квітня, а при необхідності - 3 і 6 квітня. Кияни матимуть перевагу свого льоду.

Олександр СЕУКАНД (головний тренер "Сокола"):

"Сокіл" - велика команда! Навіть у непрості часи київський клуб ніколи не опускав рук і бився щосили, що хлопці в черговий раз довели в Рязані. Байдужих в нашому колективі немає. Звичайно, якби грали оптимальним складом, було б легко, але і нинішній склад проявив себе по-молодецьки.

- Судячи з онлайну, Вадим Селіверстов творив дива у воротах?

- До чудес там було далеко, але Вадік добротно виконав свою роботу.

- Що знаєте про "Югру"?

- Команда має в своєму розпорядженні досвідчений підбір виконавців, а старшим тренером в "Югрі" працює мій друг Микола Соловйов, з яким ми разом колись грали. Якщо він поїхав в таку далечінь, значить, нам протистоятиме забезпечена команда. Не забуватимемо, що за ханти-мансійкську команду з нинішнього сезону виступає екс-"сокіл" Олексій Зоткін.

- Олександре Юрійовичу, на 2 квітня у збірної України запланований товариський матч з "Нафтохіміком" у Броварах, і того ж дня "Сокіл" має зіграти третій матч серії в Ханти-Мансійську. Як ви маєте намір вирішити цю накладку? Залишитеся готувати збірну або поїдете з клубом на чвертьфінальний матч?

- Звичайно, пріоритет відаватиметься збірній України, але із цього приводу мені ще треба пройти узгодження в національній федерації. Можливі різні варіанти.

Сергій КОРАБЛЬОВ (перший віце-президент "Сокола"):

- Вірю, що в 1/4 фіналу "Соколові" під силу обіграти суперника в трьох матчах серії. У такому разі, гравці збірної України достроково зможуть перемкнутися на підготовку до чемпіонату світу, який стартує в Польщі 11 квітня.

За матеріалами hcsokol.kiev.ua

Зараз ви читаєте новину «"Сокіл" зіграє в 1/4 фіналу російської "вишки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі