вівторок, 25 січня 2011 11:58

"Олімпійський" представив проект зони гостинності з дворівневим паркінгом (ФОТО)
5

Однією з основних вимог УЄФА для проведення на НСК "Олімпійський" фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року є облаштування біля стадіону так званої зони гостинності. Це ділянка розміром до 45 тис. кв. м, на якій УЄФА встановить павільйон, де під час чемпіонату будуть спілкуватися, і проводити час майже 13 тисяч гостей і членів клубу УЄФА.

Як повідомляє офіційний сайт "Олімпійського", для спорудження зони гостинності була обрана територія на схід від стадіону, яка межує з музеєм "Косий капонір". На місці старих тенісних кортів і льодової арени "Крижинка" проектом передбачено будівництво багаторівневої споруди з платформою, яка буде прилягати до галерей I і II ярусів східної трибуни стадіону.

Два рівні будівлі віддадуть під паркінг для легкових автомобілів, а ще один - під музей спортивної слави і Національний антидопінговий центр. На окремому рівні розмістять технічні та технологічні приміщення і паркування спецавтотранспорту. На верхньому майданчику встановлять тимчасовий павільйон для розміщення спонсорів чемпіонату і гостей УЄФА. Гості зможуть переходити з тимчасового павільйону зони гостинності на галереї ярусів сектори стадіону по сходових переходах, пандусами або користуючись ліфтом.

Після проведення чемпіонату на місці зони гостинності побудують спортивно-рекреаційну зону з універсальним спортивним центром, який буде включати сучасний льодовий стадіон на 3 тисячі місць, критий і відкритий комплекс тенісних кортів і багатофункціональний спортивний ігровий зал на 3 тисячі місць.

За попередніми розрахунками кошторисна вартість проекту складає 322 млн. грн. Остаточна вартість буде визначена після затвердження проекту Кабінетом Міністрів України. Наразі розпочато підготовчі роботи: виконується демонтаж споруд винесення інженерних мереж і влаштування підпірних стін.

За матеріалами news.liga.net

Зараз ви читаєте новину «"Олімпійський" представив проект зони гостинності з дворівневим паркінгом (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі