вівторок, 02 лютого 2010 15:45

"Калитвинцев переглядатиме матчі і говоритиме з футболістами" - Заяєв

"Калитвинцев переглядатиме матчі і говоритиме з футболістами" - Заяєв

Призначення тренерського тандему в збірну країни Мирона Маркевича і Юрія Калитвинцева - сміливий крок керівництва нашої федерації, - говорить заслужений тренер України Анатолій Заяєв. - Я не беруся судити, чи вийде у цих фахівців вирішити поставлене завдання і вдало зіграти на домашньому Євро-2012 (а, як відомо, Григорій Суркіс заявив, що ми повинні виграти чемпіонат Європи).

Наставник харків"ян залишиться біля керма "Металіста", тому саме колишній тренер наших хлопців візьме на себе основну частину підготовчої роботи: перегляд матчів вітчизняних клубів, зустрічі і бесіди з самими футболістами.

Що стосується Мирона Маркевича, то він, швидше, координуватиме сам процес підготовки збірної безпосередньо під час зборів. Одним словом, якщо вони знайдуть взаєморозуміння, робота піде, так що залишається тільки побажати їм успіху.

Тільки ось навіть найкращий тренер біля керма головної команди країни не гарантує всім нам - уболівальникам, фахівцям позитивний результат на виході. Тому що, для того, щоб перемагати з нашим кадровим ресурсом провідні збірні світу та Європи, з якими нам доведеться грати на Євро-2012 на шляху до фіналу, і в головному матчі турніру, якщо ми туди потрапимо, виконавши завдання ФФУ, потрібно вміти налаштувати футболістів так, щоб вони могли забезпечити визнаним грандам постійний пресинг по всьому полю - і в атаці, і в обороні.

Для цього в команді не повинно бути випадкових людей. Я не називатиму конкретні прізвища, їх знають всі любителі футболу, але дехто в збірній України вже своє відпрацював, а дехто просто опинився в ній не по праву, а за красиві очі. Потрібно уміти налаштовуватися на кожен матч, нехай і товариський, щоб не було такої ганьби, як в нещодавньому спарингу з турками (0:3).

І, я підкреслю, мова в даному випадку йде зовсім не про Андрія Шевченка, який в свої тридцять три роки виходить на поле і б"ється, немов лев, і йде з нього в синьцях як справжній боєць, як і повинен залишати бій справжній лідер, незалежно від того, виграли ми, або програли.

Тільки обійма футболістів збірної і тих людей, які можуть її підсилити в найближчі два з половиною роки, - дуже невелика, і я, чесно кажучи, не бачу, за рахунок чого вона може бути підсилена. Навіть при всій своїй любові до "Металіста" Мирон Маркевич навряд чи зможе привернути з нього якісних гравців у головну команду країни. Як не знайдеться нових лідерів і серед хлопців, з якими Юрій Калитвинцев виграв чемпіонат Європи, - вважає експерт.

Нагадаємо, у понеділок, 1 лютого, Виконавчий комітет Федерації футболу України призначив наставника харківського "Металіста" Мирона Маркевича, 59 років, головним тренером національної збірної України. 41-річний Юрій Калитвинцев (тренує "Динамо-2" - "ГПУ") працюватиме помічником Мирона Богдановича. Обидва планують поєднувати роботу у збірній і у своїх клубах.

За матеріалами Наш Век

Зараз ви читаєте новину «"Калитвинцев переглядатиме матчі і говоритиме з футболістами" - Заяєв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі