неділя, 14 лютого 2010 16:53

"Головне, щоб об"єднаний Кубок України і Росії не перетворився на фарс" - Сабо

"Головне, щоб об"єднаний Кубок України і Росії не перетворився на фарс" - Сабо

Російське видання "Спорт-Уикэнд", з подачі якого зараз достатньо активно обговорюється ідея створення Об"єднаного Кубка Росії та України, продовжує публікувати думки з цього приводу відомих українських і російських футбольних фахівців.

У черговому випуску газети можливість об"єднання двох Кубків прокоментував колишній головний тренер київського "Динамо" і збірної України Йожеф Сабо.

"В принципі, я за проведення Об"єднаного кубка, - сказав Сабо. - Я завжди за те, щоб проводилися хороші змагання. Дуже важливо грамотно все організувати, щоб клуби були зацікавлені у проведенні такого турніру. Щоб він не був схожий на Кубок Співдружності в його нинішньому вигляді: хороший турнір у результаті перетворився на фарс.

Думаю, що і УЄФА пішов би назустріч нашим країнам, будь проект доведений до розуму і готовий до здійснення. Але виникає питання: коли грати? Часу в календарі практично немає - то ігри чемпіонату, то збірних, то єврокубкові поєдинки. Ми і так вже взимку граємо, але ж нормальних умов для проведення ігор в зимовий час у нас немає.

Керівництво збірною України звернулося з проханням перенести початок весняної частини чемпіонату з 27 лютого на один тиждень вперед. Щоб грати в зимові місяці, необхідні криті манежі. Так, вони є в Москві і Києві, але навіть у нашій столиці манеж дуже малий для проведення ігор високого рівня і не здатний вмістити всіх охочих. І це не кажучи про інші міста України".

"Але в той же час, я повністю згоден, що ігри російських і українських команд викликали б величезний інтерес в уболівальників, - додав Сабо. - Для прихильників футболу це було б дуже цікаво. Головне, щоб клуби були здатні на збільшення витрат.

Роз"їзди, готелі, харчування - все це вимагає певних вливань. Зате цілком можливо, що ми наблизимося до європейського стандарту, коли команди регулярно проводять два матчі в тиждень. У цьому плані нам дійсно потрібно вчитися у англійців або, наприклад, французів, які грають по два матчі кожного тижня. Вони звикли і абсолютно нормально сприймають графік, при якому грати доводиться раз на три-чотири дні. Тут я двома руками "за".

За матеріалами Dynamo.kiev.ua

Зараз ви читаєте новину «"Головне, щоб об"єднаний Кубок України і Росії не перетворився на фарс" - Сабо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі