четвер, 26 листопада 2009 09:50

"Не варто запрошувати у збірну іноземця" - Сабо

"Не варто запрошувати у збірну іноземця" - Сабо

Колишній тренер збірної України і київського "Динамо" Йожеф Сабо поділився своїми думками про можливу зміну на посту керманича головної команди нашої країни.

- Йожефе Йожефовичу, як ви вважаєте, чи залишиться Михайличенко біля керма збірної?

- Я не хотів би робити які-небудь припущення до офіційного рішення з цього приводу. Я лише вважаю, що Михайличенко варто підтримати.

Він тренер молодий, вміє вчитися на своїх помилках. Його багато критикують за непоказну гру збірної, але ж не можна робити такі висновки лише за кількома матчами. Було багато і хороших ігор. Михайличенко вивів команду в плей-офф, а це дуже добрий результат.

- На місці Михайличенка ви б подали у відставку?

- Поки Олексій Олександрович залишається тренером і це його рішення. Я не можу нічого радити або якось коментувати його вчинки.

- Якщо все-таки буде ухвалено рішення про зміну тренера, кого ви бачите найбільш реальними претендентами на цей пост?

- Головне, що можу сказати - не варто запрошувати іноземця. У нас дуже багато хороших професійних фахівців, які можуть привести команду до перемог. Наша команда міняється, її кістяк в майбутньому складатиметься з молодих футболістів. Вже сьогодні можу назвати прізвища Ярослава Ракицького, Євгенія Хачеріді, Василя Кобіна, ті ж Петров і Гармаш - хлопці, які виграли юнацький чемпіонат Європи. Їх потрібно поступово награвати, тим більше, у нас не буде офіційних матчів.

Вважаю, що український тренер може вже сьогодні судити про кожного з цих футболістів і шукати їм місце в команді. В той час, як іноземець витратить тільки близько року на знайомство, з"ясування ситуації в українському футболі. Якщо говорити про дисципліну, то вважаю, що будь-який тренер може її створити і інший менталітет тут нідочого.

- Якби вам запропонували зараз знову очолити збірну, ви б погодилися?

- Поки мені ніхто нічого не пропонував, тому не хочу загадувати. Якщо така пропозиція надійде, я, звичайно, її розглядатиму і думатиму над такою можливістю. Але поки, повторюся, у збірної є тренер, який цілком заслуговує на те, щоб таким і залишитися.

За матеріалами Sport.ua

Зараз ви читаєте новину «"Не варто запрошувати у збірну іноземця" - Сабо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі