середа, 16 вересня 2009 10:44

"Динамо" і "Рубін" - команди рівного класу" - Ігор Суркіс

"Динамо" і "Рубін" - команди рівного класу" - Ігор Суркіс

Президент київського "Динамо" Ігор Суркіс напередодні старту його клубу в Лізі чемпіонів дав інтерв"ю російській газеті.

- Вже другий рік поспіль доля наполегливо зводить українські і російські клуби. Проте градус кипіння, як мені здалося, в Києві не відчувається?

- Минулого року ми зустрічалися зі "Спартаком". Це спогади, емоції, амбіції, багатомільйонна армія вболівальників з того і з іншого боку. Зараз цього немає. "Рубін" заявив про себе вже в нових історичних умовах, в російському чемпіонаті.

З того часу, як до Казані перебрався Сергій Ребров, я пильно спостерігаю за "Рубіном". Команда мені подобається. Грою, тренерськими ідеями. Зірок з неба наші суперники не хапають, але виграють все! На мій погляд, "Динамо" і "Рубін" - команди рівного класу. Нас чекає дуже цікава гра.

- Поява на полі Андрія Шевченка підвищує шанси вашої команди? Навіть у психологічному плані "Динамо" з Шевченком і без нього - дві великі різниці, як сказали б в Одесі?

- Якби я хоч на один відсоток сумнівався в користі Андрія для команди, то не витратив би стільки сил і часу для його повернення в "Динамо". Шевченко - символ! Він повернувся в свою рідну команду, у нього величезний стимул грати, а молоді хлопці поряд з такою зіркою набиратимуться досвіду, ростимуть. Просто Андрію потрібно набрати оптимальні кондиції, тоді ми побачимо колишнього Шевченка, який забиває голи в Лізі чемпіонів.

- "Динамо" вперше в своїй історії гратиме в груповому турнірі Ліги чемпіонів без кваліфікаційних матчів. Для тренерів це велика підмога?

- Мабуть. Без всякого нервування, форсування ігрової форми Валерій Газзаєв готував команду до Ліги. Втім, все це не простий збіг обставин. Київське "Динамо" приносило очки в скарбничку України, як і донецький "Шахтар". Але ми перемогли в чемпіонаті, тому не грали кваліфікаційні матчі.

- Більшість експертів передрікають "Динамо" і "Рубіну" боротьбу за третє місце в групі, віддаючи беззастережне лідерство "Барселоні" з "Інтером". У вас є відповідь скептикам?

- Щоб забронювати місця в плей-офф, потрібно грати. Я повністю згоден з Ребровим, який в одному з інтерв"ю пригадав "групу смерті" в Лізі чемпіонів - 1997/98. На київське "Динамо" і ламаного гроша ніхто не ставив в компанії з тією ж "Барсой", ПСВ, "Ньюкаслом".

Проте саме ми зайняли перше місце. Так, іспанці з італійцями - фаворити, але будь-які прогнози потрібно спростовувати хорошою грою. Завдання-то ми завжди ставимо максимальні, як, упевнений, і "Рубін".

За матеріалами Спорт день за днем

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" і "Рубін" - команди рівного класу" - Ігор Суркіс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі