пʼятниця, 28 січня 2022 23:05

Програли чемпіонам світу, проте пройшли далі. Україна - у чвертьфіналі Євро-2022 з футзалу

Програли чемпіонам світу, проте пройшли далі. Україна - у чвертьфіналі Євро-2022 з футзалу
Чоловіча збірна України з футзалу. Фото: Асоціація футзалу України

Збірна України з футзалу продовжить свої виступи на чемпіонаті Європи, який триває в Нідерландах.

Наша команда вийшла до чвертьфіналу турніру, хоча поступилася в третьому турі Португалії - 0:1.

Нагадаємо, в стартовому поєдинку Євро-2022 "жовто-сині" сенсаційно програли господарям турніру, а в другому легко розгромили Сербію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні вирішиться доля України на Євро-2022 з футзалу. Що потрібно, щоб вийти в плейоф

Наша збірна непогано провела перший тайм проти чинних чемпіонів світу та Європи. Саме у нашої команди було більше реальних нагод для взяття воріт, проте рятував голкіпер суперника, або ж удари були неточними.

Перша половина зустрічі завершилася без забитих голів. Натомість, у паралельній грі Нідерланди перемагали Сербію 1:0.

На старті другої 20-хвилинки португальці активніше пішли в атаку і створили кілька хороших моментів. Тому тренерський штаб нашої команди вирішив вдатися до крайнощів і випустити п'ятого польового замість воротаря вже у середині тайму.

У той момент здавалося, що можна розраховувати тільки на свої сили, адже серби поступалися господарям 0:2. Однак в якийсь момент балканці зібралися, і їм вистачило п'яти хвилин, щоб вийти вперед.

Отримавши такі приємні звістки, українці, звичайно, припинили грати з п'ятим польовим. І ледь не поплатилися за це, та кілька разів по-справжньому врятував Кирило Ципун.

Апогей усіх цих пристрастей стався, мабуть, за п'ять хвилин до звершення матчу Нідерланди - Сербія, коли футзаліст господарів не реалізував пенальті. А за кілька хвилин "синьо-жовті" пропустили від португальців.

У той момент було зрозуміло, що доля України абсолютно в ногах сербів. І вони таки здобули таку бажану для нас перемогу. Те, що відбувалося далі у зустрічі України та Португалії, не мало значення. Адже за рахунок кращої різниці голів друге місце у групі діставалося нашим футзалістам.

Врешті-решт, Україна програла Португалії 0:1. Однак вийшла у чвертьфінал.

Після сьогоднішніх матчів визначилися перші чвертьфінальні пари Євро-2022. Україна зустрінеться з Казахстаном, а Португалія зіграє з Фінляндією.

Зазначимо, що після групового етапу сенсаційно вилетіла збірна Італії. Після двох нічиїх проти Фінляндії та Словенії італійці поступилися Казахстану і посіли в своїй групі останнє місце.

Натомість Фінляндії вдалося створити диво. Набравши одне очко у перших двох турах, вони у третьому обіграли Словенію і несподівано завоювали путівку в плейоф.

Чоловіча збірна України бере участь уже в 11-му чемпіонаті Європи. На останніх п'яти континентальних форумах "синьо-жовті" незмінно вилітали на стадії чвертьфіналу.

Найкращими досягненнями є срібні нагороди на Євро-2001 і Євро-2003.

Зараз ви читаєте новину «Програли чемпіонам світу, проте пройшли далі. Україна - у чвертьфіналі Євро-2022 з футзалу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі