неділя, 01 липня 2012 01:06

Президент Італії написав листа Пранделлі
19

Над "Олімпійським" постійно літав гелікоптер
Фото: ФОТО: Ірина КОЗЮПА

Національна збірна Італії з футболу у гарному настрої очікує фіналу Євро-2012. Як би не закінчився матч з Іспанією на "Скуадру Адзурру" вже чекають у Римі. Президент країни Джорджо Наполітано запросив футболістів у свою резиденцію, а наставнику Чезаре Пранделлі адресував іменного листа.

Копії листів роздали журналістами після прес-конференції. На листку формату А4 є чотири абзаци тексту. Знайомий німецький журналіст Клаудіо, який трохи знає італійську, перекладає мені лист англійською (оце комбінація).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Іспанія — найкраща команда світу" - Пранделлі

"Дорогий Чезаре Пранделлі! Дякую за приємні емоції у день мого народження (29 червня Наполітано виповнилося 86 років, днем раніше Італія перемогла у півфіналі Євро Німеччину). Ви створили чудову атмосферу у національній команді, об'єднали футболістів. Збірна не тільки добре грає під вашим керівництвом, вона ще й гарно представляє Італію в Європі. Я вражений вашими коментарями та поведінкою наших гравців. Бажаю успіху у завтрашньому матчі. Запрошую всю команду у понеділок до себе . Джорджо Наполітано".

"Основна думка цього листа — це подяка Пранделлі не тільки за гарну гру та вихід у фінал Євро, а й за поведінку гравців, їх патріотичність при виконанні гімну, розсудливі коментарі. Вони ж не хизуються своїми перемогами, а скромно говорять, що Іспанія — фаворит, найсильніша збірна світу, а ми команда-сюрприз", - розповідає мій "перекладач".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент Італії запросив свою збірну до Риму

"Пранделлі заслужив на успіх. Він намагається змінити багато речей у збірній. Всі знають, що в Італії є мафія і у деякі регіони країни краще не їхати. Для нього не проблема провести там відкрите тренування збірної. Так він показує, що ми до цих справ стосунку не маємо. Там де інші просто мовчатимуть, чи зроблять вигляд, що все добре, він визнає проблему і намагатиметься її вирішити. Одного разу італійський футболіст з нижчих серій відмовився від грошей, які йому пропонували за здачу матчу. Потім виступив з публічною заявою. Пранделлі запросив цього гравця на тренування збірної. Це дуже показовий момент", - продовжує Клаудіо.

Італійці дуже здивували (з позитивного боку) під час традиційних медіа-заходів напередодні фіналу. На прес-конференції Пранделлі виглядав дуже спокійним, привітним, навіть щасливим. Джанлуїджі Буффон взагалі вразив. Він навіть не намагався бути серйозним і говорити якісь банальні речі, а постійно посміхався, корчив якісь веселі гримаси, трохи пустував.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пранделлі забрав у українських дівчат вінки

Тренування команди на "Олімпійському" зробили повністю відкритим (!!!). Таку звістку журналісти зустріли ледь не оплесками. Після тренування можна було спілкуватися з футболістами у мікс-зоні.

Незадовго після веселих італійців настала черга іспанців. Дуже не хочеться вживати цей прикметник, який тепер міцно приклеївся до діючих чемпіонів Європи та світу, але у них все пройшло доволі нудно. Хаві та Касільяс жодного разу не посміхнулись за всю прес-конференцію. Хоча їх можна зрозуміти. Що не питання, то звинувачення. "Вам не здається, що ваші перемоги набридли людям? Чому це ви не вважаєте себе фаворитом фіналу", "Чому Іспанія стала нудно грати?".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Балотеллі прийшов на київську прес-конференцію весь у золоті

Поки гравці пішли готуватися до тренування до журналістів прийшов наставник "червоної фурії" Вісенте дель Боске. Вразила його м'якість і добродушність.

"Він ніколи не кричить на своїх футболістів. Про це він розповів перед Євро в інтерв'ю моїй газеті. Кажуть, що йому бракує твердості, але у збірній Іспанії вона й не потрібна. Там немає проблемних футболістів. Йому не потрібно встановлявати якісь жорсткі правила тільки для галочки", - розповідає Клаудіо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дубль Балотеллі вивів збірну Італії у фінал Євро

Тренування іспанців дозволяють дивитися тільки перші 15 хвилин. За чотири хвилини до кінця цього відрізку волонтери нагадують, що скоро час іти, за дві — просять вимикати комп'ютери. За цей час футболісти встигають тільки розім'яти ноги на дальньому фланзі.

Нагадаємо, фінал Євро пройде 1 липня в неділю. Початок о 21:45. Трансляція на телеканалах "Футбол", "Україна" і Перший національний.

Зараз ви читаєте новину «Президент Італії написав листа Пранделлі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі