середа, 01 квітня 2009 16:01

Поповича призначили капітаном "Астани" замість Армстронга

Поповича призначили капітаном "Астани" замість Армстронга

Керівництво казахської "Астани" сьогодні ухвалило рішення на перший гранд-тур сезону в професійному велоспорті - "Джиро д"Італія"-2009 лідером команди призначити Ярослава Поповича.

Спочатку планувалося, що капітаном "Астани" на італійській супербагатоденці буде семиразовий переможець "Тур де Франс" Ленс Армстронг. Але травма короля Ленса, яку він отримав на одній з попередніх гонок, виявилася серйознішою. Сьогодні вранці лікарі винесли свій безжальний вердикт - Армстронг просто не встигає відновитися до старту "Джиро" (тритижневий веломарафон стартує 9 травня).

Генеральний менеджер "Астани" бельгієць Йохан Брюнель так прокоментував цю подію: "Шкода, що Ленс не візьме участь в "Джиро". Але, сподіваюся до "Тур де Франс" Армстронг встигне повністю відновитися.

"За відсутності американця ми вирішили дати шанс Поповичу. В Італії наша команда працюватиме на українця. Хоча тут теж є нюанси - якщо Попо виграє "Джиро", перед нами виникне дилемма - на кого робити ставку на липневому "Тур де Франс" - на Альберто Контадора, Ленса Армстронга, Леві Лефаймера, Андреаса Клодена чи, власне, Поповича".

Нагадаємо, найуспішнішим виступом для українця стало "Джиро д"Італія"-2003, де Попо, як називають Ярослава в світі велоспорту, фінішував в генеральній класифікації на третьому місці.

Sport.com.ua

Зараз ви читаєте новину «Поповича призначили капітаном "Астани" замість Армстронга». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі