вівторок, 20 жовтня 2020 12:00

Чому "Динамо" здатне на сенсацію у грі з "Ювентусом"

Чому "Динамо" здатне на сенсацію у грі з "Ювентусом"
Мірча Луческу зміг вивести "Динамо" у Лігу чемпіонів. Фото: ФК "Динамо" Київ

Сьогодні київське "Динамо" вперше за 4 роки стартує у груповому турнірі Ліги чемпіонів з футболу. Підопічні Мірчі Луческу зіграють з італійським "Ювентусом" - командою, яка 9 сезонів поспіль виграла титул чемпіона країни. Але саме зараз Київ має гарні шанси з найкращим клубом серії "А" 2010-х років. Чому?

Важкий старт італійських команд у Лізі чемпіонів. Зазвичай, представники Італії важко починають груповий раунд Ліги чемпіонів. У пам'яті перемога "Шахтаря" над "Наполі" у першому турі розіграшу 2017/18. Минулого сезону у першому турі Ліги чемпіонів "Інтер" врятувався від поразки на останніх секундах домашньої гри проти чеської "Славії". "Наполі" сенсаційно не зміг перемогти "Црвену Звезду", "Аталанта" була розгромлена у Загребі. "Ювентус" розпочав із важкої перемоги над "Валенсією", але потім програв у Швейцарії "Янг Бойз". Італійські команди розуміють, що у них вистачить класу наздогнати втрачене у другій частині групового турніру.

Роналду перетягує гру на себе. Але сильний індивідуально. Здатен реалізувати навіть напівмомент чи забити із нічого

Відсутність досвіду в Андреа Пірло. Влітку боси "Юве" змінили Мауріціо Саррі на Пірло на тренерському містку. Новий тренер "Старої Синьйори" не має ніякого досвіду роботи. Він мав почати працювати тренером молодіжної команди, але провал Саррі у ЛЧ змінив всі плани. Ніхто не знає, чого насправді варто чекати від Пірло. Він був геніальним гравцем, але тренер – це зовсім інша професія. У подібних ситуаціях Андрію Шевченку у збірній України чи Френку Лемпарду у "Челсі" навіть із трохи більшим досвідом все одно було важко. Досвід Пірло ніяк не можна порівняти з тим, через що пройшов тренер Мірча Луческу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Провал: як зіграли суперники українських команд у єврокубках

Гра на 2 фронти. Цього сезону груповий турнір Ліги чемпіонів проходитиме доволі інтенсивно. Команди гратимуть поспіль три тури, між якими буде пауза на збірні. Справи "Ювентуса" у серії "А" поки не такі добрі. Вже встигли втратити очки із "Ромою" та "Кротоне". Враховуючи амбіції "Наполі" та "Інтера", прогрес "Мілана", концентрація на серії "А" має бути великою. А зіграності та командних дій чемпіону явно бракує.

Відсутність Роналду. П'ятиразовий володар "Золотого м'яча" пропустить матч у Києві через позитивний тест на коронавірус. Це може позитивно вплинути на командну гру італійців. Роналду перетягує гру на себе. Але сильний індивідуально. Здатен реалізувати навіть напівмомент чи забити із нічого. Фактор відсутності Роналду має допомогти гравцям "Динамо" ще більше повірити у те, що вони можуть сьогодні створити сенсацію.

Матч "Динамо" - "Ювентус" відбудеться 20 жовтня, вівторок, і розпочнеться о 19:55 за Києвом.

О 19:00 почнеться текстова трансляція на gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Чому "Динамо" здатне на сенсацію у грі з "Ювентусом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі