"Ювентусу" треба позбутися залежності від Роналду

"Баварія" дивує: у "Барселони" мало шансів її пройти

"Ювентус" програв "Ліону" у Лізі чемпіонів і змінив тренера.

На користь клубу не йде напруга. "Ювентус" вже не один рік декларує бажання виграти Лігу чемпіонів. Тиск виходить від керівництва клубу, яке має великі амбіції. Це відчувається на діях гравців та роботі тренерів.

Якщо команда не затиснута, то вона може давати результат. У випадку із "Юве" картина протилежна. Гравці бояться припуститися помилок та думають тільки про здобуття титулу. Тому "Ювентус" виявився не готовим для успішного виступу у цій Лізі чемпіонів. Не можна настільки серйозно фокусуватися на своїй меті. Це все може мати негативні наслідки.

Пірло має достатній інтелект, щоб розуміти гру, але наскільки він зможе донести своє бачення гравцям та управляти ними?

Мауріціо Саррі крок за кроком находив гармонію в команді між Кріштіану Роналду та іншими гравцями. Але все прийшло до того, що забиває один португалець. Це дуже погано для гри команди. Всі інші футболісти шукають рішення тільки в Роналду, а самі не проявляють ініціативу. Яким би сильним індивідуально не був португалець, але його можна закрити. Це, власне, довів тренерський штаб Андрія Шевченка. У випадку нейтралізації номера 7 "Ювентус" просто не знає, що йому робити на полі.

Проблема Мауріціо Саррі в тому, що не можна бути дуже інтелігентним в ситуації, коли навколо тебе всі заточені на результат. В цій ситуації запрошення Андреа Пірло виглядає дивним. Рішення ухвалили дуже швидко. Ще емоції від вильоту з ЛЧ не вляглися, а "Ювентус" вже отримав нового тренера. В команди був час на роздуми та можливість обрати наступного тренера. Не розумію, чому від неї відмовилися.

З легендарних гравців часто виходять сильні тренери – Зінедін Зідан, Хосеп Гвардіола, Франц Беккенбауер. Це легендарні люди. Можливо, Пірло буде таким. Але є і протилежні випадки. Наприклад, в київському "Динамо" чимало легендарних гравців провалилися на тренерському містку. Пірло має достатній інтелект, щоб розуміти гру, але наскільки він зможе донести своє бачення гравцям та управляти ними?

"Реалу" бракувало Серхіо Рамоса в обороні, але, думаю, що команда Гвардіоли знайшла б і під нього протидію

Не став би все валити в матчі "Манчестер Сіті" - "Реал" на захисника іспанського клубу Рафаеля Варана, який припустився двох помилок. Якби не він, то це зробив би хтось інший. Сіті" виглядав збалансованіше, гравці перебувають в кращій ігровій формі. Звичайно, "Реалу" бракувало Серхіо Рамоса в обороні, але, думаю, що команда Гвардіоли знайшла б і під нього протидію. По грі в них був запас. Тому прохід англійців справедливий.

Я давно не бачив більш нудної "Барселони". Швидше, тренерська проблема у "Наполі", якому Дженнаро Гаттузо багато дати не може, допомогла іспанцям пройти далі. На такому фоні "Барса" виглядала сильною, але не показала високої якості гри. Не залишає враження, що команда перебуває в кризі. В Лізі чемпіонів команда ще якось тримається, але попереду "Баварія".

Вона дивує. Тренера Хансі Фліка я особливо не знав. Зараз у команди зіграний склад, гармонія, є стабільність, відчуття міці, створюють постійний тиск на суперника. Не дають опоненту розпрямитися, постійно його затискають. Тут важливо наскільки їм вистачить гнучкості. Особливо на рівні команд, які зможуть відібрати у неї м'яча.

Всеволод Кевлич, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі