середа, 13 вересня 2017 23:57

"Шахтар" стартував у Лізі чемпіонів з перемоги над "Наполі"

"Шахтар" стартував у Лізі чемпіонів з перемоги над "Наполі"
Тайсон забив один із м'ячів у ворота "Наполі"

Донецький "Шахтар" переміг у стартовому матчі Ліги чемпіонів італійський "Наполі" - 2:1. Гра проходила в Харкові.

Матч розпочався із атаки "Шахтаря", але Тайсон на 4-й хвилині не влучив у ворота. "Наполі" відповів ударом Міліка – теж неточно.

На 15-й хвилині небезпечно прострілив Ісмаілі – не було кому замкнути. А ще за мить гірники відкрили рахунок. Тайсон отримав м'яч від Ферейри і пробив у дотик – без шансів для Рейни. На 22-й хвилині Гамшик помилився з передачею і вивів Тайсона сам на сам із голкіпером. Цього разу Рейна виручив. Італійці продовжували тиснути. З 22-Ї по 29-ту хвилину подали кілька кутових. Після останнього з них Альбіоль не влучив у ворота з 2 м.

Найнебезпечніший момент біля воріт "Шахтаря" створив Ордець, коли переривав пас із лівого флангу. На щастя, м'яч пройшов повз. Небезпечно бив Інсіньє – П'ятов дістав м'яч у дальньому куті. Здавалося, що гол у ворота українського клубу назріває.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ліга чемпіонів. "Шахтар" - "Наполі" - 2:1

Після відновлення гри Тайсон бив після пасу Ферейри, але не влучив. Італійці відповіли небезпечним прострілом Кальєхона, однак він не знайшов адресата.

А на 58-й хвилині "Шахтар" подвоїв перевагу. Степаненко вирізав м'яч у центр карного майданчика, а Феррейра замкнув подачу ударом головою 2:0.

Італійці кинулися відігруватися, але Мертенс на 60-й хвилині з вигідної позиції пробив прямо в руки Андрія П'ятова. На 71-й хвилині арбітр призначив пенальті після порушення Степаненка в боротьбі з Мертенсом, й Мілік легко обіграв П'ятова 2:1.

За 10 хвилин до кінця "Наполі" затис донеччан на їхній половині поля.

"Гірники" відповіли ударом Ферейри в штангу. На добиванні першим був Коваленко, але пробив невпевнено. Буквально в наступній атаці неаполітанців міг виручити Мілік, але не зумів реалізувати вихід сам на сам із П'ятовим – вище воріт.

На 87-й хвилині у "Наполі" черговий вихід на ворота П'ятова – Кальєхон не зумів переграти воротаря збірної України. На 90-й хвилині Мертенс ледь не обіграв увесь захист "Шахтаря", але виручив Ракицький. Останні атаки італійців були безрезультатними 2:1 – перемога "гірників".

"Шахтар" Україна - "Наполі" Італія 2:1 (1:0, 1:1)

Голи: 1:0 - 15 Тайсон, 2:0 - 58 Феррейра, 2:1 - 71, пенальті Милик.

"Шахтар" - П'ятов, Ордець (Хочолава, 90), Ісмаїлі, Срна, Ракицький, Фред, Степаненко, Тайсон, Марлос (Коваленко, 77), Бернард, Феррейра (Дентіньо, 88).

"Наполі" - Рейна, Альбіоль, Гулям, Хюсай, Кулібалі, Гамшик (Мертенс, 60), Діавара, Кальєхон, Зелінські (Аллан, 67), Інсіньє, Мілік.

Попередження: Фред (68), Інсіньє (68), Мертенс (69), Степаненко (71), Кулібалі (82).


All Goals & highlights HD - Sh........ D......... livgol

В іншому матчі групи, який проходив паралельно, нідерландський "Феєноорд" на своєму полі програв англійському "Манчестер Сіті" з рахунком 0:4. У складі переможців дубль оформив Джон Стоунс, ще по голу забили Серхіо Агуеро і Габріел Жезус.

"Феєноорд" Нідерланди - "Манчестер" Сіті Англія 0:4 (0:3, 0:1)

Голи: 0:1 - 2 Стоунз, 0:2 - 10 Агуеро, 0:3 - 25 Габріел Жезус, 0:4 - 63 Стоунз.

"Феєноорд" - Джонс, Нелом, ван дер Хейден, Сен-Жюст, Боттегін, Тріндаде, Амрабат (Ларссон, 78), Боетіюс, Ель-Ахмаді, Бергейс (Торнстром, 46), Крамер (Вента, 72).

"Манчестер Сіті" - Едерсон, Стоунз, Уокер, Отаменді, Менді, Фернандіньо (Сане, 72), Сілва (Делф, 67), де Брюйне, Бернарду Сілва, Агуеро (Стерлінг, 60), Габріел Жезус.

Попередження: де Брейне (15), Сен-Жюст (38), Крамер (40), Тріндаде (40), Боттегін (66)

26 вересня "Шахтар" зіграє з "Манчестер Сіті" на виїзді.

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" стартував у Лізі чемпіонів з перемоги над "Наполі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі