четвер, 15 березня 2007 17:42

Платіні хоче реформувати Лігу Чемпіонів

 

Ще в своїй передвиборній програмі француз Мішель Платіні, 51 рік, обраний президентом УЄФА минулого місяця, заявляв, що вважає необхідним зменшити число клубів Іспанії, Англії та Італії в Лізі чемпіонів з 4 до 3. Таким чином, це дало б можливість прийняти участь в престижному турнірі і командам з менш сильних чемпіонатів, повідомляє sport.com.ua.

В середу було висунуто декілька докладніших варіантів реформи. По одному з них, командам з сильних ліг, що зайняли четверте місце, доведеться грати одна з одною в матчах плей-офф в кінці сезону за право зіграти в Лізі чемпіонів.

Інший варіант пропонує зробити матчі плей-офф між клубами Англії, Іспанії і Італії та командами зі слабких європейських чемпіонатів. В такому разі у них з"явиться певний шанс, а фани зможуть постежити за грою своєї команди з сильним євроклубом.

- Необхідний баланс, а не просто скорочення місць Не все повинні вирішувати гроші й телебачення. Потрібно зрівняти в правах клуби, що займають 4 місця в Англії або Італії і кращі команди Чехії або Данії. Я не впевнений, що перші важливіші за других, - сказав Платіні.

Платіні висуне остаточну пропозицію перед комітетом УЄФА, засідання якого відбудеться в травні, а потім на засіданні керівництва УЄФА у вересні. Якщо якісь зміни і будуть проведені, вони вступлять в силу в період з 2009 по 2012.

Зараз ви читаєте новину «Платіні хоче реформувати Лігу Чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі