середа, 25 травня 2011 12:07

Організатора зриву матчу Італія - Cербія засудили до трьох років ув'язнення

Організатора зриву матчу Італія - Cербія засудили до трьох років ув'язнення

Лідер сербських хуліганів, 29-річний Іван Богданов, який став одним з організаторів заворушень під час футбольного матчу відбіркового циклу Євро-2012 між Італією та Сербією в Генуї 12 жовтня 2010, засуджений італійським судом до трьох років і трьох місяців в'язниці. У вівторок він був депортований на батьківщину, повідомило МВС Сербії.

Рішення про депортацію прийняв суд в Генуї після звернення адвоката засудженого. Тепер Богданов, якого в Італії за буйну поведінку прозвали "Іван Грозний", буде відбувати покарання у сербській в'язниці.

Відеокадри і фотографії Івана Богданова в жовтні минулого року обійшли весь світ. На них міцний молодий чоловік у чорній масці, який виліз під час матчу збірних Сербії та Італії на огорожу трибуни, кидає на поле піротехнічні засоби і спалює албанський прапор. У результаті заворушень зустріч була припинена головним арбітром на 7-й хвилині.

Потім зіткнення між фанатами і поліцейськими продовжилися на вулицях міста. Пізніше УЄФА присудила Сербії технічну поразку з рахунком 3:0 і наклала на сербський футбольний союз штраф у 120 тисяч євро.

Одночасно з Богдановим з Італії були депортовані ще двоє учасників заворушень, які отримали менш суворе покарання.

Зараз ви читаєте новину «Організатора зриву матчу Італія - Cербія засудили до трьох років ув'язнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі