субота, 23 травня 2009 17:48

Олена Бондаренко програла фінал у Варшаві недосвідченій румунці

Олена Бондаренко програла фінал у Варшаві недосвідченій румунці
Програвши у фіналі румунці Александрі Дулжеру, перша ракетка України Олена Бондаренко не змогла вибороти другого трофею турніру WTA. У колекції нашої тенісистки і далі три перемоги у парному тенісі та одна – в одиночному.

У фіналі Бондаренко-старшій дісталася авторка найгучнішої сенсації на польському турнірі Александра Дулжеру з Румунії, яка не має великого досвіду виступів на престижних міжнародних турнірах. Тим не менше, румунська спортсменка, посідаючи скромне 201-ше місце неабияк нагуляла собі апетит у Варшаві. Чого варта була її несподівана перемога над відомою словачкою Даніелою Гантуховою?

Окрилена таким успіхом, румунка у першому сеті дала зрозуміти нашій спортсменці, що легкої прогулянки та не матиме. Румунка відчайдушно боролася за кожну подачу і зуміла на тай-брейку виграти перший сет. Така зухвалість неабияк розлютила українську тенісистку. Вона виграла стартові чотири гейми другого сету. Упевнену ходу українки зупинив дощ, через який призупинили матч. Після того, як гроза вщухла, румунка відіграла три гейми поспіль. Далі Бондаренко довела сет до перемоги. У вирішальному сеті наша тенісистка програла всі шість геймів.

Отож, візит до Польщі Александра Дулжеру запам"ятає назавжди. По-перше, вона заробила 98500 доларів. Ця сума удвічі більша, аніж всі заробітки румунки за чотирирічну кар"єру. По-друге, чемпіонка турніру у Варшаві отримала 470 рейтингових очок, що дозволить їй зробити величезний стрибок у кар"єрі. До речі, Александра Дулжеру зробила собі подарунок до 20-річчя, яке вона відсвяткує 30 травня.

Ну а Олена Бондаренко, заробивши 52500 доларів 320 дорогоцінних очок, їде з Варшави до Парижа на "Ролан Гаррос".

"Я вважаю, що у фіналі вирішальну роль відіграли емоції, — говорить менеджер жіночої збірної України з тенісу Всеволод Кевліч. – Як і Олена, так і румунка не кожен день грають фінали. На черзі – виступ на "Ролан Гарросі". Звісно, гравці з топ-десятки будуть більш свіжими, адже вони пропустили змагання у Варшаві. Та Олена Бондаренко – професіонал. Вона зробила ставку на Варшаву. Що не кажіть, та краще виграти турнір серії Premier, аніж пройти одне чи два кола на змаганні Великого Шолома. Та треба визнати, що із жеребом Олені у Парижі не поталанило. Їй буде важко зі словачкою Домінікою Цибулковою".

Теніс, Варшава

Турнір серії Premier з призовим фондом 600 000 доларів

Фінал

Олена Бондаренко (Україна) – Александра Дулжеру (Румунія) – 6:7,6:3,0:6.

turnir.com.ua

Зараз ви читаєте новину «Олена Бондаренко програла фінал у Варшаві недосвідченій румунці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі