пʼятниця, 26 квітня 2013 12:58

"Молоді хокеїсти зіграли сильніше, ніж я очікував" - Куликов
8

Фото: ФОТО: Ірина КОЗЮПА

Національна збірна України виграла чемпіонат світу у групі В першого дивізіону. Турнір пройшов у Донецьку. Наша команда перемогла Румунію — 8:1, Естонію — 8:1, Литву — 7:0, Нідерланди — 3:2 в овертаймі та Польщу 4:3. Олег Тимченко був визнаний найкращим нападником турніру.

"Донецьк був вибраний місцем проведення турніру не випадково. У місті є вся необхідна організаційна інфраструктура, - каже президент Федерації хокею України Анатолій Брезвін - Чемпіонат вдався. Перед його початком були скептики, які говорили, що у Донецьку вболівальники не будуть ходити на матчі, адже вже "наїлися" хокеєм. "Донбас" грав у КХЛ з найкращими командами. Але матчі турніру відвідали більше 30 тисяч глядачів. Особливо переповнені трибуни були на іграх національної команди.

За бажанням тренерського штабу збірної України ми запросили канадського тренера з фізичної підготовки Гарнета Брауна. Він вже працював з командою два роки тому. Тоді українців очолював Дейв Льюїс.

Приємно, що президент України Віктор Янукович направив вітальну телеграму тренерському штабу і всім гравцям. Керівник Міжнародної федерації хокею Рене Фазель надіслав лист з подякою за високий рівень проведення чемпіонату" — зазначив Анатолій Іванович на прес-конференції.

Наставник збірної України Олександр Куликов похвалив своїх підопічних і зазначив, що перемога команди була очікуваною.

"Перша частина підготовки проходила у Броварах. Збірна повністю змогла зібратися за 10 днів до чемпіонату - 3 квітня. На останній етап підготовки ми виїхали у Донецьк. Там були створені всі умови для роботи. Також ми провели два контрольні матчі у Москві проти команди КХЛ "Витязь". Ми переглянули чимало хокеїстів. До останнього чекали на Костянтина Касянчука, але він виступав у Кубку Гагаріна. Свої останні матчі за московське "Динамо" він грав на уколах, був утомленим, тому ми не стали його тягнути сюди на одну гру.

Збірна зіграла чудово. Всі гравці викладалися по повній програмі. Ми були впевнені, що переможемо. Чекали на неї. Хочеться подякувати вболівальникам, які стали для нас шостим гравцем на льоду.

Приємно було бачити у складі молодих хлопців. Вони зовсім не випали з обойми і зіграли сильніше, ніж я очікував. Головне, що у них було величезне бажання. Так, траплялися помилки, але зараз без них ніхто не грає. Однозначно можна сказати, що хлопці прогресують. Не хочу називати імена. Всі зробили свій вклад у перемогу команди", - підкреслив Олександр Петрович.

Наступного року збірна України виступатиме у групі А першого дивізіону. За одну з двох путівок в еліту світового хокею наша команда позмагається з Угорщиною, Японією, Південною Кореєю та ще двома збірними, які вилетять з вищого дивізіону.

Зараз ви читаєте новину «"Молоді хокеїсти зіграли сильніше, ніж я очікував" - Куликов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі