понеділок, 01 липня 2024 18:54

Костюк впевнено виграла у першому раунді Вімблдонського турніру

Костюк впевнено виграла у першому раунді Вімблдонського турніру
Українка Марта Костюк перемога словацьку тенісистку Ребекку Шрамкову в першому раунді Вімблдонського турніру. Фото: Getty Images

Українка Марта Костюк перемога словацьку тенісистку Ребекку Шрамкову в першому раунді Вімблдонського турніру.

Зустріч завершилася впевненою перемогою українки - 6:3, 6:2. Про це пише "РБК-Україна".

Розпочали суперниці на рівних. Спершу і Костюк, і Шрамкова зосередилися на власних подачах. Ключовим у першому сеті став шостий гейм, коли українська тенісистка з другої спроби оформила брейк. Утім, словачка намагалася конкурувати далі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Букмекери оцінили шанси збірної України у Лізі націй після вильоту з Євро-2024

У восьмому геймі Шрамкова відіграла чотири сетболи та продовжила опір. Однак, у дев'ятому геймі Костюк із першої спроби закрила сет на власну користь. Утім, на старт другої партії такий підсумок не вплинув. Опонентки знову зробили акцент на своїх подачах.

Проте, українка поступово прибрала ініціативу до своїх рук. У п'ятому та сьомому геймах вона оформила брейки та вийшла подавати на матч у восьмому. Костюк виграла три м'ячі поспіль, взяла невелику паузу та закрила гейм, сет і поєдинок на власну користь.

У наступному колі вітчизняна тенісистка зустрінеться з переможницею протистояння австралійки Дарії Севілл і Пейтон Стернс зі США. Їхній матч теж відбудеться в понеділок.

Костюк стала другою українкою у 1/32 фіналу після Даяни Ястремської.

Одразу вісім українських тенісисток зіграють в основній сітці Вімблдону-2024.

Це є новим національним рекордом.

До цього найбільша кількість українок була представлена у 2007 році - сім.

Зараз ви читаєте новину «Костюк впевнено виграла у першому раунді Вімблдонського турніру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі