четвер, 21 липня 2011 13:43

Клубний рейтинг УЄФА. "Шахтар" піднявся у ТОП-10, "Динамо" - 30-е

Клубний рейтинг УЄФА. "Шахтар" піднявся у ТОП-10, "Динамо" - 30-е

У новому єврокубковому сезоні вже пройшли ігри першого і другого кваліфікаційних раундів Ліги чемпіонів, а сьогодні відбудуться матчі другого раунду Ліги Європи.

Команди, що брали участь у змаганнях, встигли набрати очки у скарбничку рейтингу країни в таблиці коефіцієнтів УЄФА, де Україна займає восьму позицію.

Матчі кваліфікаційних раундів на клубний рейтинг практично не впливають, але деякі зміни є і тут. Так, "Шахтар", що знаходився на 11 місці після закінчення попереднього сезону, вже заніс до свого активу 4,167 бала і обігнав французький "Ліон".

Чотири бали пішли в залік клубу через автоматичне потрапляння до групового етапу Ліги чемпіонів, а ще 0,167 - це надбавка у вигляді 20% від рейтингу країни цього сезону.

"Динамо", яке стартує з третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів, має у своєму активі 1,667 бала. Тут 1,5 бала - це гарантований мінімум, який отримає команда, якщо програє обидва матчі у кваліфікації ЛЧ і обидва матчі в четвертому кваліфікаційному раунді ЛЄ. Ще 0,167 - все та ж надбавка у вигляді 20% від рейтингу країни. Таким чином, кияни займають 30-й рядок рейтингу, як і після закінчення минулого сезону.

Крім того зазначимо, що "Металіст" займає 52-у сходинку рейтингу, "Дніпро" - 113-у, "Карпати" - 127-у, "Ворскла" - 140-у, "Таврія" - 149-у, донецький "Металург "- 150-у.

Зараз ви читаєте новину «Клубний рейтинг УЄФА. "Шахтар" піднявся у ТОП-10, "Динамо" - 30-е». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі