субота, 27 квітня 2013 17:22

ХК "Донбас" матиме українську п'ятірку

ХК "Донбас" матиме українську п'ятірку
Наставник збірної України Олександр Куликов ФОТО: Gazeta.ua

У національній збірній України можуть з'явитися натуралізовані хокеїсти. Про це на прес-конференції заявив наставник команди Олександр Куликов.

"Питання щодо натуралізації залишається актуальним. Будемо його вирішувати після чемпіонату світу, який пройде у Фінляндії та Швеції. Можливо хтось з нових гравців і з'явиться. Їх буде не багато, але це будуть люди, які дійсно можуть підсилити нашу збірну на 5-7 років. Не має сенсу брати іноземців, які грають на приблизно одному рівні. Давайте трохи почекаємо."

Олександр Петрович співпрацюватиме з новим наставником першої команди "Донбасу" Андрієм Назаровим та наставником молодіжної команди Олександром Годинюком.

"З обома тренерами я вже зустрічався у Донецьку. З Годинюком навіть вже встигли поспілкуватися на деякі теми. Думаю після їхніх перших зборів ми детальніше обговоримо питання, які будуть стосуватися українських гравців.

Щодо першої команди "Донбасу", то вони планують мати українську п'ятірку. Не так як минулого року, коли формально було п'ять гравців, а на гру виходив один. Можливо, хтось ще переодягався. Планується, що одна п'ятірка буде грати, причому постійно. Про це ми з Назаровим ще поговоримо у Донецьку перед стартом КХЛ."

"Донбас" підписав двох молодих гравців збірної України — голкіпера Павла Ячника та нападника Юрія Петранговського.

"Я думаю, що обидва потраплять в основний склад і будуть грати. Ми розраховуємо на Ячника. Це дуже обдарований гравець, а виступи на рівні МХЛ стануть для нього гарним екзаменом. Якщо він працюватиме, то з нього може вийти дуже непоганий воротар. У нас зараз дефіцит голкіперів. Про Петранговського можу сказати те саме. Ми віримо у цих гравців і хочемо бачити їх у збірній."

Президент Федерації хокею України Анатолій Брезвін додав, що Годинюк залишиться наставником молодіжної збірної України.

"Ми розмовляли з Колесниковим. Борис Вікторович не заперечує, щоб Олександр поєднував посади. Ми зі свого боку розуміли, що всі наші кращі молоді гравці будуть грати у команді МХЛ, тому щось міняти сенсу не було. Пан Годинюк залишиться наставником молодіжної збірної України", - зазначив Анатолій Іванович.

Нагадаємо, збірна України виграла чемпіонат світу у групі В першого дивізіону. Наступного року команда Куликова зможе поборотися за вихід в еліту світового хокею.

Зараз ви читаєте новину «ХК "Донбас" матиме українську п'ятірку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі