субота, 27 квітня 2013 12:51

Донецьк хоче прийняти чемпіонат світу з хокею

Донецьк хоче прийняти чемпіонат світу з хокею
"Донецьк має славу фартового міста для українського хокею" - Анатолій Брезвін ФОТО: Gazeta.ua

Донецьк претендує на проведення чемпіонату світу з хокею у групі А першого дивізіону. Турнір пройде наступного року у квітні. Федерація хокею України вже надіслала до Міжнародної федерації відповідну заявку. Про це на прес-конференції розповів президент ФХУ Анатолій Брезвін.

Нагадаємо, з 14 по 20 квітня у Донецьку пройшов чемпіонат світу з хокею у групі В першого дивізіону. Збірна України виграла всі свої матчі і здобула путівку у групу А. Матчі турніру відвідали 30 141 вболівальник.

Цей чемпіонат став вже четвертим для Донецька. Раніше у палаці спорту "Дружба" пройшли юніорський чемпіонат світу 2011 року, двічі молодіжна першість світу (2012 та 2013 років) і суперфінал Континентального Кубку-2013.

"Після завершення турніру ми подали відповідну заявку на проведення чемпіонату світу в Україні, - сказав Анатолій Іванович. - Попереду нас чекає робота, щоб заручитися підтримкою і здобути право на турнір. У нас хороша репутація у Міжнародній федерації хокею. За останній час в Україні успішно пройшли чимало хокейних змагань.

Але я впевнений, що будуть серйозні заявки Японії та Південної Кореї. Можливо ще хтось захоче провести турнір у себе. Щодо приймаючого міста, то ми визначилися з Донецьком. Він є фартовим для нас", - зазначив Брезвін.

Додамо, що суперниками збірної України у боротьбі за одну з двох путівок у вищий дивізіон будуть Угорщина, Японія, Південна Корея та ще дві команди, які не втримаються в еліті світового хокею.

Зараз ви читаєте новину «Донецьк хоче прийняти чемпіонат світу з хокею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі