пʼятниця, 03 квітня 2009 09:26

Хемілтона можуть дискваліфікувати на цілий сезон

Хемілтона можуть дискваліфікувати на цілий сезон

Чемпіона світу в класі автогонок "Формула-1" Льюіса Хемілтона можуть дискваліфікувати на весь чемпіонат. Схоже, представники ФІА натякали саме на такий, вкрай жорсткий захід у відношенні до пілота "Макларена" за інцидент в Мельбурні.

В четвер після винесення повторного рішення по інциденту між Льюісом Хемілтоном і Ярно Труллі представники ФІА зробили цікаву неофіційну заяву - швидше за все, тільки цим покаранням пілот "Макларена" не обмежиться: "Ми не можемо виключати того, що Хемілтона покарають за обман стюардів ще жорсткіше, ніж дискваліфікацією на Гран-прі Австралії".

Ця фраза призвела до того, що у ряді ЗМІ з"явилася інформація про те, що Хемілтона можуть дискваліфікувати на весь сезон. Враховуючи, що такі покарання - дискваліфікація пілотів - вже бували в "Формулі-1", а одного разу, в 1984-му році, була дискваліфікована ціла команда ("Тіррелл"), можна припустити подібний розвиток подій. Втім, таке покарання по відношенню до діючого чемпіона світу викличе дуже великий резонанс.

Нагадаємо, що Льюіс Хемілтон виключений з фінішних протоколів Гран-прі Австралії за підсумками нового засідання стюардів FIA. Таким чином, пілотові "Тойоти" Ярно Труллі повернули третє місце.

Після фінішу Гран-прі Австралії стюарди гонки вирішили оштрафувати Труллі за обгін Хемілтона під пейс-каром, проте пізніше з"ясувалося, що чемпіон світу спеціально сповільнився, пропускаючи італійця вперед.

Pitpass.com, Чемпіонат

Зараз ви читаєте новину «Хемілтона можуть дискваліфікувати на цілий сезон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі