четвер, 02 квітня 2009 12:58

Хемілтона дискваліфікували за підсумками гран-прі Австралії

Хемілтона дискваліфікували за підсумками гран-прі Австралії

Пілот "Макларена" Льюіс Хемілтон виключений з фінішних протоколів Гран-прі Австралії за підсумками нового засідання стюардів FIA. Таким чином, пілоту "Тойоти" Ярно Труллі повернули третє місце.

Нагадаємо, що після фінішу Гран-прі Австралії стюарди гонки вирішили оштрафувати Труллі за обгін Хемілтона під пейс-каром, проте пізніше з"ясувалося, що чемпіон світу спеціально сповільнився, пропускаючи італійця вперед.

Пропонуємо вашій увазі нову версію результатів Гран-прі Австралії Формули-1 з урахуванням дискваліфікації пілота "Макларена".

Формула-1. Гран-прі Австралії. Гонка

1. Д. Баттон ("Браун")
2. Р. Баррікелло ("Браун")
3. Я. Труллі ("Тойота")
4. Т. Глок ("Тойота")
5. Ф. Алонсо ("Рено")
6. Н. Росберг ("Уїльямс")
7. С. Буемі ("Торо Россо")
8. С. Бурде ("Торо Россо")
9. А. Сутіл ("Форс Індія")
10. Н. Хайдфельд ("Бмв-заубер")
11. Д. Фізікелла ("Форс Індія")
12. М. Уеббер ("Ред Булл").

Стюарди FIA випустили офіційну заяву, в якій пояснили причини виключення Льюіса Хемілтона з підсумкових протоколів Гран-прі Австралії.

"Стюарди, взявши до уваги нові деталі інциденту, котрі з"явилися в їх розпорядженні, вважають, що Льюіс Хемілтон і команда "Макларен" завдали шкоди своїми збитковими діями, свідомо вводячи в оману стюардів під час слухань 29 березня 2009 року. Тим самим вони порушили статтю 151c Міжнародного спортивного кодексу.

Autosport.com, Чемпионат

Зараз ви читаєте новину «Хемілтона дискваліфікували за підсумками гран-прі Австралії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі