середа, 26 липня 2017 12:00

"Флангові півзахисники люблять зміщуватися в центр, створювати там перевагу" - експерт про суперника "Динамо" в Лізі чемпіонів

"Флангові півзахисники люблять зміщуватися в центр, створювати там перевагу" - експерт про суперника "Динамо" в Лізі чемпіонів
Андрій Шахов: "Результат протистояння з "Янг Бойз" вирішиться в другому матчі". Фото: dynamomania.com

"Динамо" сьогодні розпочинає єврокубковий сезон. У третьому кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів кияни прийматимуть на своєму полі швейцарський "Янґ Бойз", який минулого року вибив у кваліфікації турніру донецький "Шахтар" (2:0, 0:2, пенальті 2:4).

"Порівняно з минулим роком "Янґ Бойз" змінився більш, ніж кардинально, - характеризує суперника "біло-синіх" заступник головного редактора журналу "Футбол" Андрій Шахов. - Немає 10 людей, на трансферах команда заробила 21,5 мільйона євро - за швейцарськими мірками сума дуже значна. Пішли лідери, зокрема ті, хто робив погоду в протистоянні з "Шахтарем" - голкіпер Мвого, який витягнув серію пенальті, нападник Кубо, автор дубля у бернському матчі. Або опорник Закарія, який став найдорожчим трансфером в історії клубу - перейшов до "Боруссії" з Менхенгладбаха за 12,5 мільйона євро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Янґ Бойз" підняв собі настрій перед матчем із "Динамо"

Не варто судити про сьогоднішній "Янґ Бойз" за тим, який грав торік з донеччанами. Нинішня команда цілком пристойна, але слабша. За потенціалом, можливо, й сильніша. Але, як показують останні матчі, потрібен час, щоб зіграли і розкрилися молоді гравці. У команди дуже хороший дует форвардів - Ассале, який зі зростом 167 сантиметрів і щільної статурі володіє колосальною швидкістю. Також Оаро, який виступав за ПСЖ проти "Динамо" часів Юрія Сьоміна, коли "біло-сині" пройшли парижан у плей-оф Кубка УЄФА. Дуже потужний нападник із зростом під 195 сантиметрів і вагою близько 90 кілограмів. Також хороший центр півзахисту, з яким впоратися буде непросто. І дуже сильні в "Янґ Бойз" флангові півзахисники, Раве та Сулеймані. Перший дуже технічний, головний асистент команди - 17 гольових передач минулого сезону. На боці другого чималий досвід, враховуючи виступи за збірну Сербії. Цей дует дуже любить мінятися флангами і зміщуватися в центр, створювати там чисельну перевагу. Відповідно, взаємодія гравців лінії оборони матиме для "Динамо" велике значення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи зможе київське "Динамо" пройти два раунди кваліфікації і потрапити до групового турніру футбольної Ліги чемпіонів 2017/2018?

Наставник Адольф Гюттер свого часу був дуже хорошим півзахисником, після чого зміг стати дуже непоганим тренером. "Янґ Бойз" - команда, перш за все, тренерська. Хюттеру вдалося вбити в собі футболіста: колектив в чемпіонаті Швейцарії твердо другий. У більшості матчів команда грає за схемою 4-4-2, що дозволило несподівано розкритися парі форвардів з різними антропометричними параметрами.

Не варто судити про сьогоднішній "Янґ Бойз" за тим, який грав рік тому з донеччанами. Нинішня команда цілком пристойна, але слабша

Результат протистояння, швидше за все, вирішуватиметься в матчі-відповіді. У Києві жодна з команд не досягне переваги, яке забезпечить проходження цієї стадії. Як показав досвід "Шахтаря", проти цієї команди не вистачає переваги навіть у два м'ячі. "Динамо", вважаю, володітиме перевагою і змусить "Янґ Бойз" зосередитися на обороні. За Хацкевича змінюється стиль гри киян, він націлює "Динамо" грати в атакувальний футбол, ніж це було за часів Реброва".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суперник "Динамо" принизив учасника плей-оф Ліги чемпіонів

Матч 3-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів "Динамо" - "Янґ Бойз" розпочнеться сьогодні о 19:30 на НСК "Олімпійський". Текстовий он-лайн проведе наш сайт.

Зараз ви читаєте новину «"Флангові півзахисники люблять зміщуватися в центр, створювати там перевагу" - експерт про суперника "Динамо" в Лізі чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі