вівторок, 14 червня 2011 19:23

"Філософія "Оболоні" схожа на "Динамо" Лобановського" - Рац

"Філософія "Оболоні" схожа на "Динамо" Лобановського" - Рац

В "Оболоні" є шанс втілити те, що поки неможливо в інших командах, а гравці проявляють максимальну самовіддачу і відданість клубу. У цьому впевнений легендарний екс-півзахисник київського "Динамо" і збірної СРСР Василь Рац, який тепер буде відповідати за підготовку найближчого резерву "пивоварів". Допомагати йому будуть Сергій Конюшенко та Віталій Кобзар, які в минулому сезоні вже працювали з "оболонською" молоддю.

"Президент клубу Олександр Слободян і головний тренер Сергій Ковалець зробили конкретну пропозицію, яку я прийняв, особливо не роздумуючи, - каже Василь Карлович у коментарі Gazeta.ua. - Чому? Останні півроку я часто приїжджав в Україну, зокрема до Києва для того, щоб повернутися у футбол. По телевізору стежив за матчами, зокрема за "Оболонню". Мені подобалася гра, філософія команди, яка багато в чому схожа на "Динамо" періоду Валерія Лобановського.

Побувавши на тренуваннях, бачив атмосферу, мікроклімат у команді. Не кажучи вже про чисто українських гравців, які, не підійшовши топ-клубам, приходили в "Оболонь" і показували той футбол, який люблять вболівальники. Тому для мене на даний момент це самий ідеальний варіант з тих, що є в України. Сьогодні з ранку вже приступив до роботи. Конкретні завдання поки не ставилися. Але, судячи з розмов з Ковальцем, першочергове - підготовка гравців, які б повністю відповідали вимогам першої команди".

Наставника першої команди Сергія Ковальця Рац знає досить добре.

"У 1989 році, коли більшість гравців їхали за кордон, 21-річного Сергія запросили з Хмельницького. Я бачив його скромність і порядність. Перший час ми навіть в одному номері жили (Бєланова вже в клубі не було). Спілкувалися, я йому поради давав, щоб він швидше адаптувався", - говорить Василь Карлович.

Сім'я залишилася в Угорщині.

"Там навчання, робота. Діти вже дорослі, у них своє життя. Я ж тут, справі треба віддаватися повністю, тим більше на початку. Звикати до всього потрібно, адже я давно тут не жив. А вихідних для спілкування з родиною вистачить цілком, технічних можливостей для цього нині вистачає", - говорить Рац.

Незважаючи на перебування більшу частину часу за кордоном тренер намагався стежити за чемпіонатом України.

"Думаю, що рівень зростає і беззастережного домінування "Динамо" з "Шахтарем" вже немає. "Металіст", "Дніпро", "Карпати" вже цілком претендують на друге місце. "Шахтар" же поки поза конкуренцією. Що сталося з запорізьким "Металургом"? Маючи шикарну школу, вони змінили раніше обрану філософію і почали брати іноземців. Якби там працювали так само, як в "Оболоні", "Металург" не тільки б не вилетів, але й був би десь у першій шістці", - впевнений Василь Карлович.

"На "Динамо" детально зупинятися не хочу, тому що працюю зараз в "Оболоні". Скажу, що мені завжди боляче і прикро, якщо в динамівській команді щось відбувається не так. Але думаю, що рано чи пізно команда повернеться на свої колишні позиції", - резюмував тренер.

Зараз ви читаєте новину «"Філософія "Оболоні" схожа на "Динамо" Лобановського" - Рац». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі