середа, 05 серпня 2015 19:21

Фанати "Фенербахче" весь день співали під вікнами футболістам
16

Фото: Ірина Козюпа

На матчі "Шахтар" - "Фенербахче" гостьову команду буде підтримувати 4-5 тисяч турецьких фанатів. Вболівальники "канарок" сподіваються на перемогу, але й поразка не стане для них кінцем світу.

Сьогодні центр Львова був синьо-жовтих кольорів. Вболівальники "Фенербахче" куштували місцеву кухню і пиво (А також міцніші напої - горілку, віскі. Дехто пив просто з горла). 

"Смачне. Набагато краще, ніж турецьке", - сказав один із фанатів віце-чемпіона Туреччини.

Команда поселилася у готелі у центрі Львова. Весь день турецькі вболівальники групками приходили до готелю, співали гімн клубу, скандували імена гравців і сподівались побачити когось із футболістів. З гравців ніхто не вийшов, але одного разу хтось помахав у відчинене вікно футболкою "Фенербахче". Це викликало величезну радість у присутніх турків.

Оптично на вулицях Львова вболівальників "Фенербахче" було набагато більше, ніж прихильників "Шахтаря". Рідко вдавалось побачити когось у шалику чи футболці "гірників". Але коли турки побачили маленьку дівчинку у футболці "Шахтаря", то відразу попросили маму дозволу сфотографуватися. І вмить бородаті дядьки, покриті татуюваннями, розпливлися у посмішці. Хтось з турків навіть накинув дівчинці на плечі шалик "Фенербахче". 

Юнуз

"Я приїхав з Копенгагена машиною. У Гамбурзі підсіли п'ятеро моїх знайомих. Так ми приїхали до Львова. За "Фенербахче" вболіває вся моя сім'я. Скільки себе пам'ятаю, стільки підтримував команду.

Вірю, що ми виграємо. Але поразку ми також нормально сприймемо. "Фенербахче" у моєму серці і я буду підтримувати команду, не дивлячись виграла вона чи програла.

Наші найбільші вороги - "Галатасарай" і "Трабзонспор". Минулого сезону у Трабзоні хтось обстріляв нашу команду і за це не покарали жодну людину.

На "Арену-Львів" вирушимо пішки. Ми завжди так робимо і ніякі відстані нас не лякають".

Есра

"Я вболівальниця "Галатасарая", але сьогодні грає турецька команда і я буду її підтримувати. Сподіваюсь всі фанати "Фенербахче" адекватно реагуватимуть на мою клубну футболку. "Галатасарай" і "Фенербахче" - це як "Реал" і "Барселона". 

Еркін

"Вірю і сподіваюсь, що ми виграємо. Буду розчарований, якщо вилетимо з Ліги чемпіонів. Клуб стільки грошей витратив на ван Персі та новачків. Вони мають доводити свій статус. Пройшов тиждень. Думаю, сьогодні команда краще виглядатиме, ніж у першому матчі. Очевидно, що ван Персі розпочне матч на лавці запасних і вийде на заміну.

Думаю, сьогодні буде 4-5 тисяч турецьких фанатів. І не тільки з Туреччини. До Львова приїдуть мої співвітчизники з Німеччини, Польщі, Росії та інших країн".

Додамо, що матч "Шахтар" - "Фенербахче" розпочнеться о 21:45.

Зараз ви читаєте новину «Фанати "Фенербахче" весь день співали під вікнами футболістам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі