вівторок, 23 квітня 2013 14:49

"ЄвроБаскет точно відбудеться в Україні" - Лубківський

"ЄвроБаскет точно відбудеться в Україні" - Лубківський
"Думаю, що всі міста підготуються до турніру" - Лубківський ФОТО: Gazeta.ua

Директор турніру ЄвроБаскет-2015 Маркіян Лубківський впевнений, що змагання точно пройдуть в Україні. Про це Маркіян Романович розповів на першій офіційній прес-конференції присвяченій чемпіонату.

"На кінець квітня - початок травня на вимогу ФІБА Європа всі арени або компанії, які займаються їх будівництвом мають подати до Місцевого організаційного комітету ЄвроБаскет-2015 чіткі графіки будівництва з розумінням фінансування та часовими термінами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "ЄвроБаскет-2015 коштуватиме Україні дешевше, ніж Євро-2012" - Лубківський

Сьогодні практично розпочалося змагання між містами. Ми можемо провести турнір на всіх об'єктах, але якщо 1 чи 2 об'єкти не будуть побудовані, то там турнір проводитися не буде. Але ЄвроБаскет все одно відбудеться в Україні. Ми б дуже хотіли, щоб турнір пройшов в усіх шести містах, але якщо хтось не буде встигати, то там змагань не буде. Це потрібно чітко розуміти. Ніхто на нікого чекати не буде. Рішення будуть дуже чіткими і жорсткими.

ЄвроБаскет точно відбудеться в Україні. Турнір може не пройти у тому чи іншому місті, але в нас є достатній запас, щоб провести його в нашій країні. Я думаю, що всі міста підготуються. Це в їх інтересах", - сказав керівник Місцевого організаційного комітету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Арени ЄвроБаскету мають бути готові за півроку до турніру

Для організації ЄвроБаскету за попередніми оцінками буде залучено близько двох тисяч волонтерів.

"Вони допомагатимуть нам у проведені чемпіонату. Оцінки попередні. Цифри можуть мінятися. 250 волонтерів будуть задіяні на груповому етапі, під час півфінального етапу — 350, а на фіналі працюватимуть 450 людей. Набір волонтерів розпочнемо у серпні наступного року", - зазначив Лубківський.

Нагадаємо, що ЄвроБаскет-2015 пройде у шести містах України — Києві, Львові, Донецьку, Харкові, Дніпропетровську та Одесі у вересні 2015 року.

Зараз ви читаєте новину «"ЄвроБаскет точно відбудеться в Україні" - Лубківський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі